Ethereum HaberleriHaberler

Ethereum’un 3 Blockchain Rakibi! Ethereum Tahtından Edilecek Mi?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Ethereum, platformunda halihazırda çalışan fazlaca çeşitli uygulamalar ve bunun üzerine inşa eden geliştiricilerin sayısı yardımıyla uzun süredir akıllı sözleşme platformlarının kralı olarak yargı bu alanda saygı görüyor.

Ancak ilk akıllı sözleşme platformlarından biri olarak yaşını göstermeye başlıyor ve şimdi merkezi olmayan uygulamalara yönelik yoğun öğrenci ayak uydurmaya çalışıyor. Gas ücretlerinin hızla artması, işlem gecikmeleriyle birlikte  nihai kullanıcı için fazlaca sayıda başka hayal kırıklıklarıyla birçok geliştirici artık uygun alternatifler aramaya başlıyor.

Neyse ki düzinelerce Ethereum rakibi oluşturuluyor   ki bunlardan bazıları rekabet edilmesi zor olacak özellikler sunuyor. Burada 2021 yılı ve sonrası için en fazlaca umut vaat eden üç tanesine göz atacağız.

Polkadot
Polkadot

Birlikte çalışabilirlik, blockchain alanında giderek daha mühim bir hal alıyor.

Daha fazla projenin birden fazla zincire yayılmak ve zincirler arası ortaklıklar ve etkileşimlerden oluşan bir ekosistem oluşturmak istemesiyle birlikte artık bu projeleri destekleyebilecek güçlü bir platforma gereksinim var.

Polkadot, temel katmanda herhangi bir değişim gerektirmeden mevcut herhangi bir blok zincirini yakında çıkacak olan Polkadot tabanlı bir ekip zincirle bağlayabilme özelliği yardımıyla bu projelerin bir oldukça için ilk tercih olarak ortaya çıkıyor.

Bu, kullanıcılara her bağlı zincirin en iyi özelliklerine erişim sağlayarak, uygulama geliştirmeye yönelik kapalı yaklaşımdan kurtulmaya destek olacak gerçek zincir değerine ve informasyon aktarımına müsaade edecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Ethereum Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Polkadot, zincirler arası etkileşimler için tesiri altına alan desteğinin yanı sıra zinciri çatallandırmadan ve toplulukta bir bölünmeye neden olmadan yeni özellikler eklemesine ve hataları düzeltmesine olanak tanıyan gelecekte olabilecek değişikliklerden etkilenmeyen bir yükseltme özelliğine de sahiptir.

Bu, aşırı ölçeklenebilirlik ve düşük enerjiye dayanıklı Nominated Proof-of-Stake (NPoSs’ler) konsensüsü ile birleşince Polkadot geliştiriciler için güçlü bir platform şeklinde görünüyor.

Parachain müzayedelerinin bu senenin ilerleyen zamanlarında hayata geçmeye hazır olması ve kısa bir süre birlikte çalışılabilirlik blok zincirlerinin ilk dalgasının başlamasıyla, birlikte çalışabilir blok zinciri geleceğinin eşiğinde olabiliriz.

Qan
Qan

QAN

Genel olarak kuantuma dayanıklı ilk blockchain platformu olarak tanınan QAN, yeni nesil tamamen güvenli merkezi olmayan uygulamaları (Dapp’ler) barındırmak için tasarlanmıştır.

IBM, Fujitsu, Google ve Honeywell şeklinde şirketlerin son zamanlarda kaydettiği ilerleme yardımıyla kuantum hesaplama kapasitesindeki süratli gelişme ile kuantum bilgisayarlar, Bitcoin‘in SHA265’sı, Ethereum‘un KECCAK-256’sı da dahil olmak suretiyle mevcut şifreleme sistemlerini kırma kapasitesine hızla yaklaşıyor. Bu sistemler kırılırsa, bu iki platformu ve benzer şekilde eski güvenlik sistemlerine sahip olan diğer platformları yok edebilir.

QAN, kuantum saldırısına dayanıklı olmasının yanı sıra geliştirici deneyimine aşırı odaklanması yardımıyla Ethereum ve öteki birçok blok zincirinden ayrılıyor.

Platform, DApp oluşturmayı, sınırı olan derecede geliştirme deneyimine sahip olanlar için bile erişilebilir olan inanılmaz derecede rahat bir iş haline getirmiştir. Kısacası QAN, geliştiricilerin öteki platformlarda olduğu gibi saatler yada günlere kıyasla kısa bir süre içinde DApp’lerini oluşturmalarına ve açmalarına olanak sağlar.

Tek tıkla donanım ve bulut dağıtımı, çoklu dil geliştirme desteği (C, C++, Rust vb. dahil) ve saniyede 97.000’e kadar işlem (tps) desteğiyle QAN, bir inovasyon patlaması yaşamak için iyi bir konumda olup 2022’nin 1. çeyreğinde mainnet‘i başlatılacak.

Velas
Velas

Velas

Blok zincirinin yanı sıra yapay zeka, neredeyse her sektörde çığır açacak yapay zeka destekli araçla önümüzdeki yılların  en önemli teknolojilerinden biri olarak kabul ediliyor.

Öyleyse ikisinin yollarının sonunda kesişmesi ve yapay zekanın kendisini yineleme ve ağ talebindeki değişikliklere uyum sağlama gücünden yararlanan bir blockchain platformunun ortaya çıkması şaşırtıcı değil.

Velas platformu, büyük seviyede ölçeklenebilir merkezi olmayan uygulamaları desteklemenin getirmiş olduğu stresleri sürdürebilen ve bunlara uyum sağlayabilen, kendi kendini yöneten, uyarlanabilir bir blok zinciri oluşturmak için son teknoloji kriptografi ve yapay zekadan yararlanıyor.

Birkaç güçlü değişiklikle Solana kod temeli üzerine oluşturulan Velas, hızla büyüyen bir Dapp ve ürün ekosistemini desteklemek için oluşturulmuştur. Platform, tüm DApp’lerde tutarlı bir edinim sağlamak için blok zincirinin istikrarını ve ölçeklenebilirliğini en üst düzeye çıkarmak için AIDPOS olarak malum AI destekli konsensüs mekanizmasını kullanır.

Platform kısa bir süre öncesinde 3.0 mainnet‘ine geçerek, bununla birlikte BitOrbit olarak malum bir toplumsal medya platformu, bileşik varlıklar için destek ve Velas Vault olarak yeni bir güvenlik mekanizması da dahil olmak suretiyle birkaç yeni nesil özellik getirdi.

Velas, bununla geliştiricilerin güçlü uygulamalar üretmek için kullanabilecekleri tam teşekküllü bir ekosistem sağlamayı hedefliyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.