HaberlerAltcoin HaberleriBitcoin Haberleri

Evergrande Haberi Piyasayı Nasıl Etkiledi: Bitcoin ve Altcoin’lerde Son Durum

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Çinli emlak devi Evergrande, geçtiğimiz haftalarda tahvil ödemeleri yapamamasının ardından iflas bayrağını çektiğini duyurdu.  Bu gelişme ile beraber Bitcoin ve birçok altcoin‘de sert düşüşler görüldü. İşte Detaylar;

Lider Bitcoin’den Sert Düşüş

Bitcoin (BTC), geçtiğimiz gün tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.000 dolara dokunmasının ardından gelen  Evergrande iflas haberiyle çöküşe geçti.

Öyle ki popüler kripto para birimi Bitcoin iflasın açıklanmasının hemen ardından  63.000 dolar seviyesine kadar geriledi.

Lider Bitcoin’deki bu düşüşün ardından fiyat yatay bir şekilde hareket etmesinin ardından yeniden 65.000 dolar seviyesinin üzerine çıktı. İçeriğin kaleme alındığı an itibarıyla lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), son 24 saatte %1.19’lik düşüşle 65.266 dolardan alım satım işlemi görmeye devam ediyor.

Majör Altcoinler Negatif Etkilendi

Evergrande iflasının ardından kripto para piyasası derinden etkilendi. Öyle ki lider kripto para biriminde 5.000 doların üzerinde bir düşüş yaşadı. Bitcoin’deki bu düşüşle birlikte altcoin’lerde de büyük kayıplar görüldü.

Öyle ki piyasa değeri bakımından en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum (ETH), bu olayın ardından 4.868 dolar seviyesinden 4.461 dolar bandına kadar geriledi.

ETH şimdi toparlanmak için mücadele ederken, içeriğin kaleme alındığı an itibarıyla CoinMarketCap verilerine göre son 24 saatte % 0,51’lik bir düşüşle 4.692 dolardan alım satım işlemi görmeye devam ediyor.

Piyasa değeri bakımından en büyük 3. kripto para birimi olan Binance Coin’de (BNB) bu düşüşten sert etkilendi. Kripto para birimi tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 663 doların yakınında işlem görürken 573 dolar seviyesine kadar bir düşüş yaşandı. BNB coin, İçeriğin kaleme alındığı sırada 629 dolara yeniden yükseldi.

Popüler altcoinlerden Solana’ya (SOL) baktığımızda, 248 dolarlık günlük en yüksek seviyeden 217.5 dolar seviyesine kadar bir gerileme yaşadı.

Ancak SOL hızlı bir toparlanma yaşadı ve şu anda 240 dolar bandında işlem görmeye devam ediyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.