Bitcoin HaberleriHaberler

Eylül Sendromuna Rağmen Bitcoin Yeniden 50.000 Doları Aştı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Dünyanın ilk ve en büyük kripto para birimi olan Bitcoin (BTC) her yıl Eylül ayında yatırımcılarını üzse de bu yıl eylül sendromunu üzerinden atmış gibi görünüyor. Bitcoin, bu  sabah saat 10.00’da tekrardan 50.000 doların üzerine çıkarak mühim bir seviyeyi geride bıraktı. Lider kripto para birimi Bitcoin, son olarak 23 Ağustos’ta bu seviyeye ulaşmıştı ve peşinden 46.000 dolarlara kadar gerilemişti.

Bitcoin (BTC) Yeniden 50.000 Dolar

CoinMarketCap verilerine bakılırsa BTC son 24 saatte %5,5 arttı ve günlük en yüksek düzey olan  50.171 dolara ulaştı. Ek olarak 941.6 milyar dolarlık piyasa değeri bakımından Bitcoin şu anda kripto para piyasasının %40,6’sına hakim durumda.

Bitcoin’in tekrardan 50.000 doları aşması yeni bir aya oldukça pozitif bir başlangıç ​​olarak kabul edilebilirken, tarihsel olarak Eylül ayı, Bitcoin boğaları için zor bir ay olarak biliniyor. Öyle ki veriler, yatırımcıların Eylül ayında üst üste son dört senedir zarar gördüğünü ve maksimum aylık getirilerin %6’yı çok az aştığını gösteriyor.

Eylül Ayı Bitcoin -Cointurk
Eylül Ayı Bitcoin -Cointurk

Eylül Ayı Bitcoin Yatırımcılarının Korkulu Rüyası

Son yıllarda Eylül ayında Bitcoin ve kripto para birimleri yönünü aşağıya çevirerek sert bir düşüş yaşıyor. Öyle ki geçtiğimiz yıl Bitcoin’in Eylül ayındaki performansına baktığımızda %18 düşüş yaşadığını görüyoruz. 2019 yılının Eylül ayında da benzer şekilde %27’lik bir düşüş yaşandı. Eylül 2018’de Bitcoin fiyatında %16’lık bir düşüş görülürken, 2016 yılının Eylül ayında %40’lık üstün dereceli bir düşüş yaşadı.

Dolayısıyla bu yıl Eylül ayında da Bitcoin’de böylesine sert bir düşüş yaşanması beklenmedik bir durum değil. Bitcoin Eylül ayına güzel başlamış benzer halde görünse de ilerleyen günlerde iyi mi bir performans sergileyeceği merakla bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Bitcoin 2021 Yılı Sonu Hedefi Nedir?

Bitcoin’de Son Durum

Dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin 11 günün peşinden tekrardan 50.000 dolar barajını aşmayı başardı. Lider kripto para birimi hafta başlangıcında 49.000 doların birazcık altında işlem görürken bugün itibarıyla 50.000 doların üzerine terfi etti.

Dün akşam saatlerinde başlamış olan yükseliş trendi ile birlikte Bitcoin fiyatı 47.500 dolar seviyesinden 50.291 dolar seviyesine kadar ulaştı. Zaman zaman 50.000 doların altına gerileyen Bitcoin, içeriğin kaleme alındığı an itibarıyla CoinMarketCap verilerine bakılırsa son 24 saatte %4.47’lik bir artışla 49.967 dolar bandında işlem görmeye devam ediyor.

Bu yazıda yer edinen bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının bilincinde olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.