Bitcoin HaberleriHaberler

FBI tüm kripto para yatırımcılarını uyardı: Dolandırıcılar artık bu yöntemi kullanıyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasasında geçtiğimiz yıl genelinde görülen devasa büyüme, sektöre birçok yeni yatırımcının girmesini sağladı. Ancak bu büyüme ve artan kripto para popülaritesi ile birlikte endüstride kötü niyetli kişilerin, yani dolandırıcıların sayısı da arttı. Artan kripto para dolandırıcılık girişimlerine karşı ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından bir uyarı geldi. FBI, kripto para ATM’lerinin dolandırıcıların yeni gözdesi olduğunu bildiren bir rapor yayınladı.

DOLANDIRICILARIN YENİ YÖNTEMİ KRİPTO PARA ATM’LERİ

Dolandiricilarin Yeni Yontemi Kripto Para Atmleri

FBI tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir rapora göre son dönemlerde dolandırıcılar özellikle kripto para ATM’leri üzerinden kurbanlarının varlıklarını ele geçiriyor. Ancak rapora göre bu dolandırıcılık girişimleri bir siber saldırı yönteminden çok duygusal açıdan varlıkları ele geçirme yöntemi olarak kullanılıyor. Rapora göre dolandırıcılar, hedef seçtikleri kurbanları ile duygusal bir yakınlık kurup onlarla arkadaş oluyorlar. Ancak bu kişiler daha sonra ilerlettikleri bu duygusal ilişkileri kripto paralara bağlıyor.

EKONOMİK YARDIM TALEP EDİYORLAR

FBI raporunda derlenen uyarılara göre dolandırıcılar süreç içinde kurbanlarından ekonomik yardım talebinde bulunuyorlar. Ancak kurbanların bankacılık işlemleri ile uğraşmakta zorlanacaklarını belirterek, onları kripto para ile yardım göndermeye ikna ediyorlar. Bu noktada da devreye kripto para ATM’leri giriyor ve dolandırıcılar böylece gizlilik ve takip edilmezlik sağlıyorlar. FBI, kripto para ATM’leri üzerinden dolandırıcılık yöntemlerine karşı topluma farkındalık çağrısında bulunarak insanları uyardı. Rapora göre bu yöntemle kurbanlardan alınan varlıkların değeri milyon dolarlı buluyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.