Haberler

FC Barcelona Kendi Kripto Para Birimini ve NFT’lerini Başlatmaya Hazırlanıyor

Barcelona Futbol Kulübü, Pazartesi günü kendi kripto para birimini geliştirmeyi ve çeşitli NFT'lerini (Fungible Tokens) piyasaya sürmeyi planladığını duyurdu.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Barcelona FC Başkanı Joan Laporta, gelişmeyi doğruladı. Mart 2021’de yeniden seçilmesinden bu yana yönetici, birkaç kripto firmasının potansiyel bir ortaklık konusunda Barselona’ya yaklaştığını açıkladı. Önde gelen lider ayrıca, kulübün kendi dijital para birimini oluşturmak için bu tür ilerlemeleri reddettiğini açıkladı. Laporta, kulübün futbol dışında ekstra gelir akışı sağlamak için böyle bir yaklaşımda yenilikçi olmak istediğini söyledi.

Dün Barselona’daki Mobil Dünya Kongresi’nde konuşurken Laporta vizyonunu vurguladı ve kulübün şu anda bir kripto para birimi ve Blaugrana markasına özgü bir NFT koleksiyonu ile dolu bir metaverse oluşturmak için adımlar attığını belirtti.

“Kendi meta veri tabanımızı geliştiriyoruz, bu yüzden herhangi bir kripto para birimi işletmesiyle ilişkilendirilme şansını reddettik. Kendi kripto para birimimizi yaratmak istiyoruz ve bunu kendimiz yapmalıyız. Farklıyız çünkü spor yoluyla üretebileceğimizden finansal olarak hayatta kalıyoruz. Arkamızda büyük şirketler veya hissedarlar yok. Bu, bizi yaratıcı, yenilikçi, cesur olmaya ve spor endüstrisini çevreleyen birçok alanda bir adım önde olmaya zorluyor,” dedi Laporta.

Barca şu anda finansal konumunu artırmak için kulübü dünya çapında takip eden taraftarlardan para kazanmanın yollarını araştırıyor. Laporta, kripto girişiminin, kulübün dünya çapındaki hayranlarıyla, yaklaşık 300 milyonunu paylaşabileceği bir şey olduğunu belirtti.

“Oyuncular ne üzerinde çalıştığımızı biliyorlar, burası yeni medyayı kullanan modern bir kulüp. Sözleşmelerinde NFT dünyası ve metaverse ile ilgili maddeler var.” Laporta daha da vurguladı.

Yönetici, kulübün yeni büyüme fırsatları yaratmak istediğini söyledi. Kulübün amacı şampiyonluklar kazanmak ve taraftarlarını mutlu etmek olsa da spor endüstrisindeki olanaklardan yararlanmak zorunda olduklarını söyledi.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.