Altcoin HaberleriHaberler

FCA Uyardı! Kim Kardashian’ın Paylaştığı Bu Altcoin Yüksek Riskli Olarak Gösterildi!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

İngiltere’nin Mali Davranış Otoritesi (FCA), Kim Kardashian benzer halde fenomenler tarafından tanıtılan kripto varlıkları satın almanın riskleri hakkında bir uyarı yayınladı. FCA, riskleri hesaba katmayan yatırımcıların fırsat yitirme korkusuyla kripto paraları satın aldıklarını belirtti. Kim Kardashian’ın sosyal medya hesaplarında reklamını yapmış olduğu Ethereum Max, yüksek riskli altcoin’lerden biri olarak kaydedilirken FCA Başkanı’nın radarına girdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Ethereum Tabanlı Altcoinler Hangileridir?

Kim Kardashian’ın Paylaştığı Altcoin

2021 yılının başlarında meşhur TV yıldızı Kim Kardashian, Ethereum Max adlı bir kripto parayı toplumsal medya hesabında paylaştı. Bu ücretli tanıtım, hype’a yol açarak Ethereum Max fiyatının uçmasına yol açtı. Kısa sürede 0.00000092 dolara yükselen kripto para, bu noktadan sert düşüşle 0.000000017 dolara kadar geriledi.

Kim Kardashian’ın Paylaştığı Altcoin
Kim Kardashian’ın Paylaştığı Altcoin

Kardashian’ın reklamına gore Ethereum Max anonim geliştiriciler tarafınca piyasaya sürüldü. FCA Başkanı, bu altcoin örneğini vererek yatırımcılara sert uyarılarda bulunmuş oldu. Ethereum Max’ın tamamen bir aldatmaca olduğu konusuna mesafeli yaklaşan Başkan, kripto para piyasası katılımcılarına risk konusunda tavsiyelerde bulundu.

FCA’dan Uyarı

Mali Davranış Otoritesi (FCA), genç yatırımcılar özelinde önemli bir uyarı bildirdi. FCA’nın raporuna göre ünlüler tarafınca desteklenen kripto projelerinin “aldatmaca” olduğu kaydedildi.

FCA Başkanı Charles Randell, Cambridge Uluslararası Ekonomi Sempozyumu’nda şunları aktardı:

“Bu projelerin tümüyle aldatmaca olduğuna inanıyorum. Risklerini anlayamamış yatırımcılar için güçlü bir fırsatı kaçırma korkusu yaratıyor. Hızlı zenginlik sanrılarıyla ponzi projelerin içine çekilip, en sevdikleri ünlünün sözlerini dinliyorlar. Ancak kayıplarınız takip ettiğiniz insanların umrunda değil.”

Başkan, yatırımcıların kripto para birimlerine yatırımlarında hiçbir finansal korumaya haiz olmadıklarını ve sermayelerini kaybetmeleri durumunda Finansal Hizmetler Tazminat Programı’na erişemeyeceklerini altını çizdi. Randell, FCA’nın uyarını yinelerken bu tür projelere yatırım yapanların tüm sermayelerini yitirme riskiyle karşı karşıya bulunduğunu belirtti.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.