Haberler

Fed faiz kararını açıkladı, Bitcoin düşüşünü hızlandırdı! Kriptoların piyasa değeri kritik seviyede…

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Geleneksel finans piyasalarında ve kripto para piyasalarında tüm gözler uzunca bir süredir ABD Merkez Bankası’nın (Fed) açıklayacağı Eylül ayı faiz kararındaydı. Fed’in Eylül’de faiz artırımı uygulayacağına neredeyse kesin gözüyle bakılıyordu ve Fed beklentilere paralel şekilde Eylül ayı Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında politika faizini 75 baz puan artırdı. Böylece Fed’in politika faizinde son 15 yılın en yüksek seviyesi kaydedildi. Fed’in faiz kararının ardından Bitcoin (BTC) ve altcoinler ise yönünü aşağı çevirdi ve yeni günde de aşağı yönlü hareketliliğin devam ettiği görülüyor.

FED’İN FAİZ KARARI SONRASI KRİPTOLARDAN ÇIKIŞ

Fedin Faiz Karari Sonrasi Kriptolardan Cikis

Fed’in 75 baz puanlık faiz artırması, genel anlamda kripto para piyasasını negatif yönde etkiledi. Riskli varlıklardan çıkışlar hızlanırken, Bitcoin ve kripto paralar genelinde volatilite arttı. Kripto para piyasasının toplam değerine bakıldığında, Fed’in kararı sonrasında piyasadan %1,92’lik bir çıkış yapıldığı ve piyasanın toplam değerinin de 902 milyar dolara gerilediği görülüyor.

BITCOIN’DE DEĞER KAYIPLARI

Bitcoinde Deger Kayiplari

Lider kripto para birimi Bitcoin Fed’in faiz kararı sonrasında 18 bin 125 dolar seviyesine kadar geriledi ve ardından toparlanma göstererek, son 24 saatte gelen %1,65’lik değer kaybı ile 18 bin 680 dolar seviyesinde denge buldu. Toplamda 358 milyar dolarlık piyasa değerine sahip olan Bitcoin son 7 günde %6,62 ve son 1 ayda da %12,28 oranda değer kaybetti. Bitcoin’in piyasa hakimiyet oranı ise %39,5 seviyesinde kaydediliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.