Haberler

Fed Sonrası Altın Fiyatları Ne Kadar Yükselebilir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Indir 3 2Fed Sonrası Altın Fiyatları Ne Kadar Yükselebilir?Fed sonrası altın fiyatları ne kadar yükselebilir? Geçen hafta, birçok yatırımcı ve analist Fed’in bu hafta yapacağı toplantıyı ve gelecek kararı bekliyordu. Analistler, bu toplantıdan sonra altın fiyatının kesinliğinin ortaya çıkacağına inanıyor. Öte yandan yatırımcılar, Fed ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın kıymetli madenlerde pozisyon açmasını bekliyor. O gün geldi ve karar açıklandı. Altın fiyatı 1,785 dolara yükseldi. Sıradaki ne? Bir analist, Fed’in yorumlarını değerli metallerin yorumlarıyla karıştırdı.

Nalist, Fed sonrası altın fiyatına ilişkin beklentilerini açıkladı

Federal Açık Piyasa Komitesi Çarşamba günü, varlık alımlarını azaltma hızını iki katına çıkardığını duyurdu. Nokta diyagramı; 2022’de üç, 2023’te üç ve 2024’te iki faiz artışının 25 baz puanlık bir artışla ortalamasını göstermektedir. Peki altın fiyatı bu duruma nasıl tepki verecek? 2022’de performansı nasıl olacak?

TheGoldForecast.com‘un editörü Gary Wagner, gelecek yıl para politikasının finansal piyasalar üzerindeki etkisini tartıştı. Wagner, 2022’de altının gümüşten daha iyi performans göstereceğini tahmin ediyor. Aşağıdaki ifadeyi kullanıyor:

Fed’in yanlış anladığını düşünüyorum. Enflasyonist baskıların artma hızını ve enflasyonun ne kadar kalıcı olacağını hafife aldılar. Artık kalıcı bir enflasyona göreceğimizi kabul ettikleri ve “geçici” kelimesini çıkardıkları için benim kafamda enflasyonun peşindeler. Başka bir deyişle, proaktif olmaktan ziyade enflasyonist seviyeye tepki veriyorlar. Bana göre bu, Federal Rezerv’in yapması gereken şey değil.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.