Haberler

Fed yetkilisi kripto paraların büyümesinden endişeli olduğunu açıkladı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasaları Kasım 2021’den bu yana düşüş eğiliminde hareket ediyor. Geçtiğimiz yıl peş peşe gelen rallilerle birlikte görülen rekor fiyat düzeyleri, sektöre çok sayıda yeni yatırımcının da girmesini sağladı. Gelen tüm etkenlerle birlikte kripto para piyasasının değeri hızla büyüdü ve bu durum, birçok ülkede birçok politika yapıcısını da endişelendirmeye başladı. Sektör her ne kadar yaklaşık bir yıldır düşüş eğiliminde seyrediyor olsa da kripto para benimsenmesinin arttığı biliniyor ve ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Michelle Bowman, kripto para birimlerindeki büyümenin bankacılık sektörüne yansıması hakkında endişelendiğini dile getirdi.

FED YETKİLİSİ ENDİŞELİ

Fed Yetkilisi Endiseli

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) ile yaptığı bir oturumda genel olarak dijital varlıklar hakkında açıklamalarda bulunan Fed Yönetim Kurulu Üyesi Michelle Bowman, kripto para birimlerindeki büyümeye işaret etti ve bu alana düzenleme getirilmesi gerektiğini söyledi. Bowman’a göre düzenleyicilerin de gelişmekte olan teknolojiye ayak uydurması gerekiyor. Bowman, kripto para birimleri etrafında gelişen teknolojinin, bu nedenle çeşitli sorunları da beraberinde getirdiğini öne sürdü.

“DOĞRU DÜZENLEYİCİ BULUNMALI”

Düzenlemeler konusunda geç kalındığı sürece uygulamada zorlanacaklarını ifade eden Bowman, finans sektöründe yer alan oyuncuların, kripto varlıklar hakkındaki yasaların belirsizliğinden etkileneceğini söyledi. Hızla gelişen kripto paraların ve arkasındaki teknolojinin düzenlenmesi gerektiğini, bu düzenlemeyi getirecek olan kurumların da deneyimsiz olduğunu ifade eden Bowman, bunun için “doğru düzenleyicinin” bulunması gerektiğini ifade etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.