Haberler

Fed’in “şahin” üyesi Waller Fed’in CBDC çıkarma olasılığına karşı çıktı: Doların üstünlüğünü CBDC sağlayamaz

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) kripto para alanına yaklaşımı uzun süredir en çok merak edilen ve yakından takip edilen konular ve gelişmeler arasında yer alıyor. Özellikle 2021 itibariyle merkez bankalarının merkez bankası dijital parası (CBDC) konusunda adımlar atmaya başlamasıyla gözlerin çevrildiği Fed’den, CBDC’ye ilişkin açıklamalar geldi. Fed’in “şahin” olarak da bilinen üyesi Waller, Fed’in olası CBDC adımlarına ilişkin fikirlerini paylaştı ve bu olasılığa tamamen karşı çıktığını net şekilde ifade etti. Waller, doların üstünlüğünü koruması için CBDC’lere ihtiyacı olmadığını savundu.

WALLER’DAN “DOLARIN ÜSTÜNLÜĞÜ” VURGUSU

Fed Waller

Harvard Üniversitesi’nde açıklamalarda bulunan Waller, Fed’in CBDC çıkarma olasılığına karşı çıkarak “Doların üstünlüğünü destekleyen faktörler teknolojik değil” dedi. Dolara üstünlük veren etkenlerin ABD Hazine tahvilleri, bol arz, likit piyasa, ABD ekonomisi ve ABD siyaset sistemi olduğunu ifade eden Waller, başka herhangi bir ülkenin bu konuda ABD ile karşılaştırılamayacağını öne sürdü. Waller, “Bir CBDC bunu değiştiremez” diyerek, Fed’in olası CBDC çıkarma ihtimaline tümden karşı çıktı.

CBDC SAVUNANLARIN AÇIKLAMALARINA ŞÜPHELİ YAKLAŞIYOR

Fed’in faiz artırma kararlarını desteklemesi nedeniyle “şahin” olarak da tanınan Waller, CBDC’yi savunan kişilerin olumsuz etkenlerle nasıl başa çıkacakları konusunda yaptıkları açıklamalara şüpheyle yaklaştığını ifade etti. Diğer taraftan değerlerinin çeşitli fiat paralara sabitlenmiş olmalarından dolayı sabit coin’lerin de doları zayıflatmak yerine güçlendirdiğini belirten Waller, sabit coin talebinin, ihraççısının elinde tuttuğu dolar cinsi rezerv varlık talebi arttığı için yurtdışındaki gücünü artıracağını düşünüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.