Haberler

Fidye Yazılım Saldırıları 2021’de 602 Milyon Dolara Ulaştı

2022 tarihli Chainalysis önizleme raporunda, firma fidye yazılımı suçlarındaki hızlı büyümeyi doğruladı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Blockchain araştırma firması Chainalysis, 2021 kripto fidye yazılımı saldırılarının Bitcoin ve diğer para birimlerinde 602 milyon dolar topladığını ve bu rakamın daha da yüksek olabileceğini ortaya çıkardı. Buna ek olarak, raporda Conti adlı Rus merkezli bir hacker grubu, geçen yıl gelir bazında en aktif ve en büyük hacker grubu olarak açıklandı.

Analiz firması, henüz hepsini saydıklarını ve çalınan para rakamının daha da kapsamlı olabileceğini ve 1 milyar dolara kadar çıkabileceğini ifade etti.

2022 tarihli Chainalysis önizleme raporunda, firma fidye yazılımı suçlarındaki hızlı büyümeyi doğruladı. 350 milyon dolarlık ilk tahmininin (bu hala hafife alınan bir tahmin) 692 milyon dolara yükseldiğini açıkladı.

Chainalysis açıkladı,

”Aslında, bu sayılara rağmen, anekdot niteliğindeki kanıtlar ve 2021’in ilk yarısındaki fidye yazılımı gelirinin 2020’nin ilk yarısını aştığı gerçeği, bize 2021’in sonunda fidye yazılımı için daha da büyük bir yıl olduğunun ortaya çıkacağını gösteriyor.”

Firma, bilgisayar virüslerine çok benzeyen fidye yazılımı saldırılarının da tehlikeli olduğunu ve sürekli değiştiğini, bu nedenle bir sistemdeki kanun yaptırımlarından ve güncellenmiş güvenlik önlemlerinden kolayca kaçınabileceklerini açıkladı.

Fidye Yazılım Saldırıları: 2020 vs. 2021

Benzer şekilde, fidye yazılımının ortalama ödemesi, 2020’de önceki 88.000 $’a kıyasla %26 artarak 2021’de 118.000 $’a yükseldi. Chainalysis’e göre bu sayıların daha yüksek artışının arkasındaki en önemli neden, ”büyük oyun avlama stratejisi”. Fidye yazılımı türleri, fidye yazılımı için büyük şirketleri hedefleyerek giderek daha fazla kullanılıyor.

2021’deki en aktif suçların sayısı da kripto para alan 140 grupla önceki tüm rekorlarını kırdı. 2020 rakamından 21 ve 2019’dan 61 yükseldi.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için Twitter, Telegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.