Haberler

Finans Şirketi İsyanda: 175 Milyon Dolar FTX Borsasında Kilitli Kaldı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para borsası FTX’in likidite krizi yüzünden yaşadığı olaylar gündemden düşmüyor. İflasın eşiğine gelen borsa, günlerdir para çekme işlemlerini kapalı tutuyor. Borsada parası bulunan yatırımcılar isyan ederken dev şirketlerin de borsa hesabında parası rehin kaldı. Bunlar arasında finans sektörünün önde gelen şirketlerinden Genesis Trading de vardı. Kripto para borsasının iflasın eşiğine gelmesinin Genesis Trading türev işletmesini olumsuz etkilediği ortaya çıktı.

FTX’te Kilitli 175 Milyon Doları Var

Ftx Arane

Genesis Trading şirketi tarafından yapılan açıklamada, firmanın FTX borsasında kilitli tutulan fonlarına dikkat çekildi: “Bu haftaki piyasa olaylarıyla ilgili şeffaflık sağlama hedefimizin bir parçası olarak, Genesis türevleri kolunun şu anda FTX ticaret hesabımızda kilitli fonlarda 175 milyon doları var. Bu durum piyasa yapıcılığı faaliyetlerimizi etkilememektedir.” Finans dünyası, FTX borsasının yaşadığı likidite krizinin diğer kripto ve geleneksel finans şirketlerine kötü etki etmesinden endişe ediyor.

“FTX ile Kredi Anlaşması Yok”

Finans dünyasının önde gelen firmalarından Digital Currency Group’un bir iştiraki olan Genesis Trading, kilitli tutulan bu miktarın faaliyetlerini olumsuz etkilemediğini söyledi: “Ayrıca, FTX’teki işletme sermayemiz ve net pozisyonlarımız işimiz için önemli değildir. FTX’i çevreleyen koşullar, ticaret imtiyazımızın tam olarak işleyişini engellememiştir.” Genesis ayrıca FTX ve Alameda ile devam eden bir kredi anlaşmalarının bulunmadığını vurguladı. Şirket FTX olayları patlak vermeden birkaç gün önce borsayla arasına mesafe koyan açıklamalarda bulunmasıyla dikkat çekmişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.