Haberler

Finansal İstikrar Kurulu’ndan (FSB) Kripto Varlıklar Hakkında Rapor Hazırlığı!

Kripto para birimleri hem bireylerin hem de kurumların ilgisini çekmeye devam ediyor.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Finansal İstikrar Kurulu’ndan (FSB) kripto varlıklar hakkında rapor hazırlığı. Kripto para birimleri hem bireylerin hem de kurumların ilgisini çekmeye devam ediyor. Durum böyle olunca devlet düzeyinde de bu ilgi gözden kaçmıyor.
Yakın tarihli bir çağrıda, Finansal İstikrar Kurulu, kripto para birimleri için dünya çapında yeni kısıtlamaları vurguladı. Bu bağlamda, Finansal İstikrar Kurulu (FSB), Ekim ayında G20 Maliye Bakanlarına ve Merkez Bankası Başkanlarına stablecoinler ve diğer kripto varlıklara yönelik düzenleyici ve denetleyici yaklaşımlar hakkında bir rapor sunacak.

Finansal İstikrar Kurulu, Kripto Varlıklar Hakkında Rapor Hazırlayacak

En son piyasa krizinin ardından, kripto para birimine finansal istikrar için risk kanıtı olarak atıfta bulunuluyor.
Bir piyasa oyuncusunun çöküşünün tehlikelerinin hızla ekosistemin diğer paydaşlarına yansıyacağı söyleniyor.
Finansal İstikrar Kurulu (FSB), son yaptığı açıklamada Terra‘nın çöküşüne dikkat çekti ve birçok finans otoritesinin gündeminde olan stablecoin‘lere odaklandı.

FSB’nin raporundan bazı önemli açıklamalar şöyle:

Kripto varlıklar ve piyasalar, hem yerel hem de uluslararası düzeyde oluşturdukları risklerle orantılı olarak etkin düzenlemeye ve gözetime tabi olmalıdır. Kripto varlık hizmet sağlayıcıları her zaman faaliyet gösterdikleri yargı alanlarındaki mevcut yasal yükümlülüklere uyumu sağlamalıdır. Sabit paralar, yaygın olarak kullanılan bir ödeme aracı olarak kabul edileceklerse veya başka bir şekilde finansal sistemde önemli bir rol oynayacaklarsa, sağlam düzenlemeler ve ilgili makamların denetimi ile ele geçirilmelidir

FSB’nin duruşu, üst düzey mali yöneticiler ve komitelerden gelen çeşitli açıklamalara gerçekten tekabül ediyor.
İngiltere Merkez Bankası Finansal Politika Komitesi, 5 Temmuz’da kripto varlıklarının bir gün daha büyük finansal sistem için bir risk oluşturabileceği, ancak bunun düzenleme ile önlenebileceği konusunda uyardı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.