Bitcoin Haberleri

Fiyattaki kötü gidişata rağmen madencilik işlemleri rekora ulaştı: BTC madenciliğinde tüm zamanların en yüksek hash rate değeri görüldü!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasalarında Kasım 2021’den bu yana görülen kötü gidişat, Mayıs ayı itibariyle çöküşlere sahne oldu. Uzun süredir devam eden bu kötü gidişatın ortasında Bitcoin (BTC), tüm zamanların en yüksek madencilik hash rate değerine ulaştı. Kripto paraların değer kayıpları ile mücadelesine rağmen madencilik faaliyetlerinin gün geçtikçe artış göstermesi, Bitcoin madencilik hash rate değerinde rekor seviyeleri getirdi. Bu rekor düzeyin görülmesinde, özellikle de şirketlerin ve ülkelerin madencilik endüstrisine dahil olmasının önemli bir etken olduğu ifade ediliyor.

BTC MADENCİLİĞİNDE TÜM ZAMANLARIN HASH RATE REKORU

Btc Madenciliginde Tum Zamanlarin Hash Rate Rekoru

Kripto para piyasası 2021 yılında, kurumsal yatırımcıların sektöre giriş yapmasıyla birlikte devasa artışlarla karşılaşmıştı. Bu yükselişlerin bir benzeri, kriptolarda düşüş eğilimi görülmesine rağmen madencilik alanında da görüldü. Ülkelerin ve şirketlerin kripto madencilik sahasına girmesiyle birlikte madencilik işlemleri farklı bir boyuta ulaştı. Bitcoin her ne kadar yukarı yönlü istikrarlı bir fiyat grafiği çizemiyor olsa da madencilik anlamındaki yükselişlerini sürdürüyor.

EN BÜYÜK PAY DOĞU BLOĞUNDAKİ ÜLKELERİN

Başta Rusya olmak üzere, enerji kullanım olanaklarının yüksek olduğu ülkelerin Bitcoin madenciliğine yönelmeye başlaması, Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek madencilik hash rate değeri olan 240,208 milyon TH/s’ye ulaşmasını sağladı. Blockchain.com tarafından paylaşılan verilere göre bilgi işlem gücünü temsil eden Bitcoin hash oranı, böylece tüm zamanların rekorunu kırdı. Bitcoin madenciliğinde rekor seviyelerin görülmesindeki en büyük pay sahiplerinin, madencilik faaliyetlerine başlayan doğu bloğunda kalan ülkeleri olduğu belirtiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.