Bitcoin HaberleriHaberler

Forbes Dergisi, Kripto Milyarderlerini Açıkladı: Changpeng Zhao Başı Çekti!

En etkili ekonomik ve finansal yayınlardan biri olan Forbes dergisi, kripto para sektörünün milyarder yöneticilerinin bir listesini yayınladı. 65 milyar dolarlık servetiyle Binance'in kurucusu ve CEO'su Changpeng Zhao ilk sırada yer alırken, onu FTX'in "genç yıldızı" Sam Bankman-Fried takip etti.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Dünyanın en etkili ekonomi yayınlarından biri olan Forbes, bu yıl Binance borsasından 200 milyon dolarlık bir yatırım aldıktan sonra en zengin kripto yöneticilerinin bir listesini yayınladı.

Changpeng Zhao (CZ) İlk Sırada

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in yaratıcısı ve CEO’su Changpeng Zhao, beklendiği gibi Forbes’in sıralamasında birinci sırada yer aldı. Genellikle “CZ” olarak bilinen CEO’nun 65 milyar dolar değerinde olduğu tahmin ediliyor. Bu rakamın bir önceki yıl 1,9 milyar olduğunu belirtmekte fayda var. Bu yıl yayınlanan bir raporda Wall Street Journal, Binance’in Coinbase gibi halka açılması durumunda değerinin 300 milyar dolara yaklaşacağını tahmin ediyordu. Öte yandan, CZ’nin ne kadar ve ne tür kripto paralara sahip olduğu bilinmiyor. Elinde Bitcoin ve BNB olduğu varsayılıyor.

Changpeng Zhao-Sam Bankman-Fried
Changpeng Zhao-Sam Bankman-Fried

 

24 Milyar Dolarla Bankman-Fried İkinci Sırada…

24 milyar dolarlık servetiyle, özellikle Amerika Birleşik Devletleri’ndeki büyüme çabalarıyla ilgilenen Bahamalar merkezli FTX borsasının kurucusu ve CEO’su 30 yaşındaki Sam Bankman-Fried ikinci sırada yer alıyor. FTX’in teknoloji yöneticisi Gary Wang da 5,9 milyar dolarlık net değeriyle dünyanın en zengin insanları listesinde yer alıyor.

Listede Ripple Kurucusu da Yer Aldı

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, 6.6 milyar dolar servetiyle üçüncü sırada yer aldı. Armstrong, kısa zaman önce Los Angeles’ta 133 milyon dolarlık bir malikane satın almıştı. Ripple’ın kurucu ortaklarından Chris Larsen de sıralamaya katıldı. Larsen’in net değeri 4,2 milyar dolar ve 2019’da Forbes 400 listesindeki tek kripto milyarderiydi.

Stellar’ı kurmak için şirketten ayrılan bir diğer Ripple kurucusu Jed McCaleb de listeye dahil edildi. Listede; Gemini borsasının sahipleri Winklevoss ikizleri, Digital Currency Group CEO’su Barry Silbert, MicroStrategy CEO’su Michael Saylor ve yatırımcı Tim Draper de yer aldı.

Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk, dünyanın en zengin insanı seçildi. Twitter’ın bir kısmını yeni satın alan ve yönetim kuruluna katılma niyetini açıklayan Musk’ın 295 milyar dolara yakın bir değere sahip olduğu söyleniyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.