Kripto RehberEditörden Seçmeler

FTM Coin Nedir? Fantom Projesi Nasıl Çalışır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Projesi ile kripto para piyasasında dikkatleri üzerine çeken Fantom, yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. FTM Coin nedir, nereden alınır, anlık fiyat hareketleri ile gündemde olan FTM Coin ile ilgili proje nedir gibi soruları Coinnewstr olarak derledik. Gelin hep birlikte bakalım.

FTM Coin Nedir?

FTM Coin Nedir Sorusu, fiyat değişiklikleri nedeniyle en çok aranan terimdir. Bu soruyu yanıtlamak için, Fantom’un yerel hizmet tokeni FTM Coin, Proof-of-Stake konsensüsünü kullanır ve tüm Fantom blok zinciri ekosistemine güç veren bir yapıya sahiptir. FTM token’ları, ağdaki stake etme, yönetim, ödemeler ve ücretler için kullanılır. Mart 2021’de, toplam FTM coin arzı 3.175 milyar olup, bunun 2.5 milyarı dolaşımdaydı. Geri kalanı Fantom Stake ödülleri olarak dağıtıldı. FTM, yerel bir ana ağ token’ı, Ethereum ekosisteminde ERC-20, Binance dünyasında Solana blok zinciri ve BEP-20 token’ı olarak kullanılabilir.

Fantom3

Fantom Projesi Nedir?

Fantom projesi, kripto para yatırımcılarının bilmek istediği sorulardan biridir. Koreli bilgisayar yazılımı geliştiricisi Dr. Ahn Byung Ik tarafından oluşturulan Fantom, merkezi olmayan uygulamalar (dApp’ler) ve dijital varlıklar için merkezi olmayan, izinsiz, açık kaynaklı bir akıllı sözleşme platformudur. Aynı zamanda Ethereum’a bir alternatif sağlamak için oluşturulmuş birçok blok zinciri ağından biridir.

Fantom blockchain ana ağı Aralık 2019’da piyasaya girdi ve ağ mimarisi, kararlı bir ölçeklenebilirlik, güvenlik ve ademi merkeziyetçilik dengesi sağlayarak blok zinciri Trilemma’ya uygulanabilir bir çözüm sağlamayı umuyor.

Diğer ethereum seçenekleri gibi, Fantom da geleneksel ileriye dönük akıllı sözleşme platformu ethereum’dan daha fazla ölçeklenebilirlik ve daha düşük maliyet sağlamayı hedefliyor. Fantom’un kriptografik platformunun benzersiz bir unsuru, kullanıcıların yalnızca Fantom’un birincil konsensüs katmanına güvenmek yerine kendi bağımsız ağlarını oluşturup dağıtabilmeleridir. Fantom üzerine kurulu her uygulama kendi benzersiz blok zincirinde çalışır. Her Fantom dApp kendi blok zincirinde faaliyette bulunurken, Fantom ana blok zincirinin güvenliğinden, hızından ve doğruluğundan da faydalanır. Ayrıca, bağımsız blok zincirleri doğaları gereği modülerdir ve geliştiricilerin kendi projelerinin kullanım durumlarına göre yapılandırmalarını sağlar.

Images?Q=Tbn:and9Gcr

Fantom Projesi Nasıl Çalışır?

Fantom, Fantom ağını güvence altına alan ve hem işlem hızı hem de güvenlik sağlayan Lachesis adlı “lidersiz” bir PoS konsensüs mekanizması üzerinde faaliyet yapar. Lachesis bir aBFT konsensüs mekanizmasıdır; Bu, ağ verilerinin farklı zamanlarda işlenebileceği ve ağın, ağ süreçlerine gereksiz yere zarar vermeden hatalı veya kötü niyetli davranışlarda bulunan katılımcıların üçte birine kadar tolerans gösterebileceği anlamına gelir.

Lachesis ayrıca neredeyse anında hassasiyete sahiptir. Bu, Proof-of-Work (PoW) ağlarında olduğu gibi sıkıcı blok onayını beklemeye gerek kalmadan işlemlerin sadece birkaç saniye içinde onaylanıp sonuçlandırıldığı anlamına gelir. Nispeten uzun blok doğrulama sürecinden kaçınarak, bu aBFT sistemi, Bizans Hata Toleranslı (BFT) muadillerinin çoğundan çok daha hızlı ve daha ölçeklenebilir.

Fantom ağı , en iyi şekilde, tüm şekil ve boyutlardaki dApp’leri barındıran bireysel alt ağların bir üst ağı olarak kavramsallaştırılır. Fantom’un altyapısı, tüm ağın operasyonel verimliliğini koruyan Asenkron Bizans Hata Toleranslı (aBFT) Hisse Kanıtı (PoS) konsensüs mekanizması ile birbirine bağlıdır. aBFT ağ yapısı, hızı en üst düzeye çıkarırken ağ güvenliğini korumak için oluşturulmuştur.

Ftm Coin Geleceği – Yorum 2022

FTM Coin Kimin?

2018 yılında, Doktora Phantom, Ahn Byung Ik ve Avustralya merkezli CEO Michale Kong tarafından Güney Kore merkezli kurulmuştur.

FTM Coin İlk Çıktığında Ne Kadardı?

FTM Coin’in ICO fiyatı, ilk çıktığındaki fiyat olan 0,0400 dolardı, ancak zamanla  0,001935  dolara düştü ve Ekim 2021’de 3,48 dolara kadar yükseldi.

FTM Coin Nereden Alınır?

FTM Coin çok kolay bir şekilde sağlanabilir. Binance, KuCoin, Gate.io, FTX, Huobi Global, Gemin, Bitfinex, Bybit vb. gibi büyük kripto para borsalarından USDT, BTC, ETH, USD, EUR. BNB gibi ticaret çiftleriyle uyumlu işlem yapılabilir. Kullanıcılar, gerekli üyelik işlemlerini tamamlayarak ve üye olarak veya üyelik sahibi olarak FTM Coin’i kolayca alabilirler.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.