Haberler

FTX Hacklendi Mi? 600 Milyon Doların Üzerinde Fon Çıktı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

İflas başvurusunda bulunan kripto para borsası FTX, kripto para basınının gündeminden düşmüyor. En büyük ikinci kripto borsası konumunda olan FTX bu sefer de hack saldırısı ile gündeme geldi. Sosyal medyada konuşulan iddialara göre en az 600 milyon dolarlık fon FTX borsasına bağlı cüzdanlardan çıkartıldı. Kullanıcılarda ve kripto para yatırımcılarında panik yaratan bu gelişmenin arkasında ne olduğu merak edilirken FTX Türkiye’den gelen açıklama şaşırttı.

FTX Resmi Telegram’ında Hack Duyurusu

Ftx Telegram

FTX borsasının Telegram’daki resmi topluluk kanalının admini, borsanın hack saldırısı yaşadığını öne sürmüştü. Ayrıca borsa uygulamasına Trojan virüsü ile saldırıldığını ve kullanıcıların uygulamayı silmesi gerektiğini iddia etmişti. Bu iddiaların sosyal medya sıçramasıyla birlikte FTX US Baş Hukuk Müşaviri Ryne Miller açıklama yaptı. Bir dizi yetkisiz işlemin ardından borsadaki fonların hareket ettirildiğini itiraf eden Miller, sürecin hızlandırıldığını kaydetti.

FTX TR’den Şaşırtan Açıklama

Kripto para basınında gündemden düşmeyen FTX borsası iflas başvurusunun ardından şimdi de 600 milyon dolarlık fon çıkışıyla gündeme geldi. Tether’în bazı USDT içeren hesapları kara listeye alarak tasfiye edilmesini önlediği belirtildi. İflas eden borsanın Türkiye kolu FTX TR ise resmi sosyal medya hesabından yaptığı “Şu anda elimizde olmayan nedenlerle FTXtr.com sitesine erişim sağlanamamakta” paylaşımı ile dikkat çekti. Saldırı raporunda FTX borsasından çıkartılan 12 milyon doların üzerinde LINK token satıldığı öğrenildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.