Bitcoin Haberleri

FTX Krizi Bitcoin Madencilerinin Rezervini Eritti!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasasında FTX olaylarının yarattığı olumsuz tablonun faturası ağır oldu. Pek çok kripto para odaklı şirket, iflas riski ile baş başa kalırken, firmaların likidite krizi yatırımcıları endişelendirdi. Öte yandan en büyük kripto para birimi Bitcoin (BTC) fiyatı da FTX iflasının ardından hala belini doğrultamadı. Piyasada bu gelişmeler yaşanırken bir olumsuz haber de Bitcoin madencilerinden geldi. Glassnode veri analiz firmasının hazırladığı son raporunda kripto para madencilerinin cüzdanında tutulan BTC sayısı dikkat çekti. Buna göre Bitcoin madencilerinin cüzdanındaki BTC sayısı son 10 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Bitcoin Madencileri Stokları Eritiyor

Bitcoin Madenciliginin Avusturya Ve Portekizden Fazla Enerji Harcadigi Tespit Edildi

Kripto para topluluğunun gündeminde madencilerin sahip olduğu BTC miktarı konuşuluyor. Blockchain analiz firması Glassnode tarafından takip edilen veriler, durumun pek de iç açıcı olmadığını ortaya koydu. Rapora göre son 7 gün içinde madenci cüzdanlarında tutulan bakiye 9.402 BTC azalarak on ayın en düşük seviyesi olan 1.826 milyon Bitcoin’e düştü. Bu verilerin yorumlanması ise kripto para yatırımcılarının endişelenmesine yol açtı.

Bitcoin madencileri, BTC olarak verilen ödüller karşılığında blokları kazarak algoritmik problemleri çözüyor. Madenciler kripto paranın fiyatına göre çalıştığı için eriyen stoklarıyla gündem oldu. Kripto para piyasasının uzun bir süredir kan kaybetmesi BTC madencilerinin de dengesini bozdu. Madenciler değeri sürekli düşen piyasada ayakta kalabilmek ve faaliyetlerini sürdürebilmek için stoklarındaki Bitcoin’leri satmaya başladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.