Altcoin Haberleri

FTX Krizi Sonrası Beyaz Saray’dan Kripto Para Açıklaması

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasasında sert düşüşlere yol açan FTX’in yaşadığı likidite krizi önemini koruyor. Beyaz Saray basın sözcülerinden Karine Jean-Pierre konuyla ilgili açıklamasında kripto para düzenlemelerine vurgu yaptı. ABD vatandaşlarının kripto paradan zarar görmemesi için regülasyon çalışmalarına önem verdiklerini belirten yetkili, FTX borsasına atıfta bulundu. Beyaz Saray sözcüsü, kriptoda yaşanan son kriz ortamının regülasyonların ne kadar gerekli olduğunu bir kez daha gösterdiğini söyledi.

Kripto Düzenlemeleri Netlik Kazanmadı

Beyaz Saray

ABD’deki kripto para yatırımcılarını korumak için getirilmesi beklenen düzenlemeler için ilk sinyaller görüldü. Beyaz Saray sözcüsü Karine Jean-Pierre konuyla ilgili açıklamasında yapılması gereken kripto düzenlemelerinin neler olduğuna değinmedi. ABD merkezli FTX borsasının iflasın eşiğine gelmesiyle birlikte ülkede kripto para düzenleme çalışmalarının hız kazanması bekleniyor. ABD Başkanı Joe Biden, 2022 yıl başlarında dijital varlık düzenlemelerinin incelenmesi için kararname yayınlamıştı.

FTX CEO’su Regülasyonları Destekliyor

Maliye Bakanı Janet Yellen, ülkedeki mali kurumlardan oluşan bir konsey kurarak kripto paraları odak noktasına aldı. Finansal İstikrar Gözetim Konseyi, ABD’deki her türlü finans düzenlemelerinin uygulanması için çalışmaları hızlandırdı. FTX borsası kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas söylentileri çıkmadan önce kripto paralara düzenleme getirilmesini desteklediğini açıklamıştı. Borsanın likidite krizine girmesi ve iflasın eşiğine gelmesi, Bitcoin başta olmak üzere kripto paralara olan güveni sarstı. Piyasadaki sert düşüş sonrası Beyaz Saray yetkilileri devreye girdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.