Haberler

FTX Krizi Sonrası SEC’e Destek Geldi! XRP’ye İskambil Kağıdı Benzetmesi

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Yatırımcıların çevrimiçi sermaye yatırımlarına uygun olup olmadığını kolaylaştıran InvestReady (Accredify), firması FTX krizi sonrası harekete geçti. Şirketin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Ripple (XRP) arasındaki davaya dahil olacağı öğrenildi. SEC’in özet karar talebini desteklemek için mahkemeye başvuran InvestReady şirketi, Ripple aleyhinde başvuru yaptı.

XRP’nin Menkul Kıymet Olduğu İddiası

Xrp Nft

InvestReady şirketi tarafından önerilen özet, Ripple tarafından iddia edilen argümanların FTX krizi sonrası “LUNA fiyatından daha hızlı düşen bir iskambil kağıdı” olarak nitelendirdi. Kripto para basınında geniş yankı bulan bu ifadeler Ripple destekçilerini ve XRP yatırımcılarını kızdırdı. InvestReady ekibi, XRP kripto para biriminin merkezi bir varlık tarafından piyasaya sürüldüğü için bir menkul kıymet olduğu ısrarını sürdürüyor. Şirket bunlarla sınırlı kalmayıp Ripple’ın adil bildirim savunmasının reddedilmesi gerektiğini savunuyor. Buna gerekçe olarak diğer şirketlerin menkul kıymet yasalarına uyarken Ripple’ın bunları önemsemediği iddiası gösterildi.

SEC’e Ripple Davasında Açık Destek

Kripto para yatırımcılarının tepkisini çeken InvestReady, halkın erken aşama menkul kıymetlere katılma konusunda istekli olmasına dikkat çekti. Mahkemeye sunduğu dilekçede bu sebeple onaylı yatırımcı tanımının genişletilmesi talep edildi. Ayrıca SEC’in kripto paraları emtia haline getirilmesi konusundaki düzenlemelerde Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) ile birlikte çalışması gerektiği ifade edildi. Mahkemenin InvestReady tarafından sunulan davaya müdahil olma dilekçesine nasıl yanıt vereceği merak konusu oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.