Haberler

FTX Mahkemeye Göre BlockFi’ye 250 Milyon Dolarlık FTT Vermiş

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

İflas eden kripto para borsası FTX’i çöküşe götüren süreç mahkeme tarafından soruşturulmaya başlandı. FTX’in yaşadığı mali kriz, kripto para sektöründeki pek çok şirketi olumsuz etkiledi. Kripto sektör temsilcileri bu kriz ortamının diğer kripto para şirketlerine domino etkisi ile sarsmasından endişe ediyor. Bu süreçte mahkemeye yapılan başvurular ile BlockFi şirketinin FTX’ten 250 milyon dolarlık FTT kredisi aldığı ortaya çıktı. Dev borsa FTX’in yerel tokeni FTT hakkında meydana gelen tartışmalar borsayı iflasa sürüklemişti.

FTX İflası Domino Etkisi Yarattı

Blockfi Para Çekmeyi Durdurdu

Mahkeme belgelerine göre FTX’in satın almayı planladığı BlockFi kripto kredi şirketine FTT token üzerinden kredi verdiği öğrenildi. Toplamda 250 milyon dolarlık FTT kredisi ile ilgili resmi evraklara ulaşıldı. Son iki haftadır kripto para gündemini sarsan FTX çöküşü, birçok kripto şirketi üzerinde domino etkisi yarattı. İşlem hacmine göre en büyük kripto para borsası Binance’in de FTX’i çöküşe götüren süreçte önemli bir rolü olduğu iddia ediliyor.

Binance FTT Satışıyla Fitili Ateşledi

Bilindiği üzere Binance CEO’su CZ, elindeki FTT tokenlerin tamamını satacağını duyurmuştu. FTX borsasının çöküşünde ilk hamle olan bu eylem, yatırımcıların FTT satmaya başlamasıyla fiyatı önemli ölçüde düşürmüştü. Bundan birkaç gün sonra FTX CEO’su SBF, şirketin likidite krizine çözüm bulamadı ve “Bölüm 11” iflas başvurusunda bulunarak görevinden istifa etmişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.