Haberler

FTX US Para Çekme İşlemlerini Durdurdu

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD merkezli popüler kripto para platformu FTX’in iflas etmesi kripto para piyasasında ikinci bir deprem etkisi yarattı. Borsanın ABD’deki faaliyetlerini yürüten FTX US, iflas başvurusunun ardından para çekme işlemlerini askıya aldı. Şirketin bölüm 11 iflas başvurusu kripto para dünyasındaki pek çok şirketi tedirgin ederken yatırımcıların endüstriye olan güvenini ciddi anlamda sarstı. FTX borsası, işlem hacmine göre Binance’den sonra dünyanın en büyük ikinci kripto para borsası konumundaydı.

FTX US Milyonlarca Dolar Varlığı Askıya Aldı

Ftx Us Iflas Scaled

FTX US, zincir üstü verilerde tecrübeli bir kaynaktan alınan bilgilere göre para çekme işlemlerini dondurdu. Borsada yer alan sıcak cüzdanlarda hala milyonlarca dolarlık varlık yer alması kafalarda soru işareti bıraktı. İflas başvurusunda bulunan ve FTX CEO’luk görevinden istifa ettiğini açıklayan Sam Bankman-Fried henüz konuyla ilgili bir açıklamada bulunmadı. Geçtiğimiz günlerde borsanın herhangi bir likidite problemi yaşamadığını iddia eden SBF, bu Twitter paylaşımından kısa bir süre sonra kriz haberiyle gündeme geldi.

FTX Borsasındaki Fonlar Ne Olacak?

FTX borsasının iflas duyurusunun ardından kripto para yatırımcıları büyük bir panik yaşadı. Japonya, Bahamalar ve Türkiye’de FTX borsası kullanıcıları paralarını çekmeyi başladı ancak FTX US para çekme işlemlerini askıya aldı. Borsada tutulan milyonlarca dolarlık fonların ne olacağı belirsizliğini korurken yatırımcılar yetkililerden bir açıklama yapmalarını bekliyor. FTX US para çekme işlemlerinin ne zaman açılacağı henüz netlik kazanmadı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.