Haberler

G20 Ülkeleri 15 Kasım’da Kripto Paraları Konuşacak

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Dünyanın en gelişmiş ekonomiye sahip ilk 20 ülkesi, en önemli gündem maddesine kripto para sektörünü taşıyor. 15 Kasım 2022’de Endonezya’da bir araya gelmesi planlanan G-20 ülkeleri toplantısında kripto paralara yönelik yeni düzenleme kararları alınabilir. Toplantının ardından aralık ayında ise G20 ülkelerinin dönem başkanlığı Hindistan’a geçecek. Hükümeti ve merkez bankası ile kripto para sektörüne sıcak baktığı bilinen Hindistan’ın başkanlık koltuğuna geçmesi, Bitcoin ve altcoinler için çok önemli bir devrin başlangıcı olabilir.

Hindistan Kripto Düzenlemesi Talep Ediyor

India Crypto

G20 Ülkeleri Endonezya Zirvesi öncesinde kripto para sektörünü yakından ilgilendiren gelişmeler yaşanıyor. 15 Kasım 2022 tarihinde bir araya gelecek dünyanın en gelişmiş 20 ekonomisinin liderleri kripto paraları konuşacak. Toplantı öncesinde Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, kripto para düzenlemeleri için yeni konuları G20 zirvesinde konuşacaklarını söyledi.

Son yıllarda yaptığı ekonomik atılımlarla Asya’nın en büyük ekonomilerinden biri olan Hindistan, tüm G20 üyelerinden ortak bir kripto para düzenlemesi istiyor. Sitharaman da amaçlarının bu yönde olduğunu ifade etti: “Kripto paraların arkasında ne işlerin döndüğünü bilmiyoruz. İlaç finansmanı mı? Terör finansmanı mı? Veya sadece geçici bir trend mi? Sadece bir ülke bu alanda düzenleme yaparsa başarılı olamaz. Kriptonun ortak bir şekilde düzenlenmesi için G20 ülkelerinin birliğine ihtiyacımız var.” Hindistan’ın Aralık ayında G20 topluluğuna başkan olması sektörün gidişatını ciddi ölçüde değiştirebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.