Editörden SeçmelerKripto Rehber

Gartley Formasyonu Nedir? Nasıl Kullanılır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Harmonik fonksiyonlardan birinin gartley formasyonunun ne olduğuna ve bu formasyonun oluşması için hangi koşulların sağlanması gerektiğine bir göz atalım.

Gartley Modu Nedir?

Bu bir tür uzlaşma işlevidir. Diğer harmonik fonksiyonlarda olduğu gibi, fiyatın geri dönebileceği alanı belirlenir ve o alandan ticarete girilir.

Gartley Formasyonu Nasıl Oluşur?

Bu tür kalıpların oluşumunu tespit etmek ve stoploss ve hedef seviyelerini belirlemek için Fibonacci araçlarını kullanmak gereklidir. Fiyat hareketi, daha sonra tartışacağımız Fibonacci seviyeleri ile ilgili olmalıdır. Buna ek olarak, iki gartley deseni vardır bunlar, bullish gartley formasyonu ve bearish gartley formasyonudur.

Gartley Formasyonu Nedir? Nasıl Kullanılır?

Bullish Gartley Formasyonu: Bu formasyon bize trendin yukarıya doğru döneceğinin sinyalini verir ve long işlem alma fırsatı sağlar.
Önce bir impulsive (itici) hareket meydana gelir ve bu hareket XA bacağı olarak tanımlanır. Bu XA bacağının düzeltmesi olan B noktası, X noktasından A noktasına çekilecek olan Fibonacci’nin en az 0.618 seviyesine kesinlikle temas etmeli fakat 0.786 seviyesine fitil olarak da olsa kesinlikle temas etmemelidir. Daha sonrasında oluşacak olan C noktası ise A noktasından B noktasına çekilen Fibonacci’nin 0.618 seviyesine mutlaka temas etmelidir fakat A noktasını asla geçmemelidir.

Gartley Formasyonu Nedir? Nasıl Kullanılır?

İşleme giriş alanı olan D noktasının tespiti için ise, A noktasından B noktasına Fibonacci çizgisi çekilir ve oluşturulan hareketin -0.272 seviyesine teması ile bullish gartley formasyonu meydana D noktası oluştuktan sonra fiyatın yükseleceği beklentisi ile işleme girilir. İşleme girildikten sonra, A noktasından D noktasına çekilecek olan Fibonacci ile hedef seviyeleri ve stop seviyesi belirlenir. A noktasından D noktasına çekilecek olan Fibonacci’nin -0.382 seviyesi stop noktası, 0.382 seviyesi ilk hedef noktası ve 0.618 seviyesi ikinci hedef noktasıdır.
Bearish Gartley Formasyonu: Bu formasyon ise bize trendin aşağıya doğru döneceğinin sinyalini verir ve short işlem alma fırsatı sunar. Bullish gartley formasyonunda olduğu gibi aynı kurallara sahiptir. Bu sebeple, bullish gartley formasyonu için olan kuralların izlenmesi ile bearish gartley formasyonu oluşur.
Bullish gartley formasyonunda olduğu gibi bearish gartley formasyonunda da D noktası oluştuktan sonra fiyatın düşeceği beklentisi ile faaliyete geçer. İşleme girildikten hemen sonra, A noktasından D noktasına çekilecek olan Fibonacci ile hedef seviyeleri ve stop seviyesi çizilir. A noktasından D noktasına çekilecek olan Fibonacci’nin -0.382 seviyesi stop noktası, 0.382 seviyesi ilk hedef noktası ve 0.618 seviyesi ikinci hedef noktası şeklinde belirlenir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.