Bitcoin HaberleriHaberler

Raoul Pal Paylaştı: Geçmiş Verilere Göre Bitcoin’de Ayı Piyasası Bu Tarihte Bitebilir!

Bitcoin (BTC) bir kez daha ivme  kazanmaya başlarken, ayı piyasasının ne zaman sona ereceğine dair raporlar ortaya çıkıyor.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bitcoin (BTC) bir kez daha ivme  kazanmaya başlarken, ayı piyasasının ne zaman sona ereceğine dair raporlar ortaya çıkıyor.

Raoul Pal Önemli Bir Tablo Paylaştı!

Makroekonomik koşullar iyileşmeye başladıkça Bitcoin’de umut bir kez daha filizleniyor. Fed’in faiz oranlarını düşürmeye başlama kararı, enflasyon istikrarlı bir şekilde düşerken bile kripto para piyasasına umut verdi. Onlara göre durgunluk olasılığı, makroekonomik istikrarsızlık ve sektör sorunları mevcut ayı piyasasını önceki döngülerden ayırıyor. Önceki ayı ve boğa döngülerini incelemek, Bitcoin’in mevcut ayı piyasasında dibi görüp görmediğini belirlemek için en mantıklı yaklaşımlardan biridir. Eski Goldman Sachs yöneticisi ve Real Vision kurucusu Raoul Pal, Twitter’da Bitcoin’in performansını S&P 500 ve Bloomberg Dolar Endeksi dahil olmak üzere diğer finansal piyasa varlık sınıflarıyla karşılaştıran bir tablo yayınladı.

Cc58
Cc58

Veriler, Bitcoin’in on yıllık inanılmaz bir performans sergilediğini gösteriyor. 2013’ten 2022’ye kadar olan bilgileri gösteren grafik, Bitcoin’in yedi yıldır diğer tüm varlıklardan daha iyi performans gösterdiğini ve her seferinde zirveye ulaştığını gösteriyor. Öte yandan, Bitcoin’in bu varlık sınıflarından daha iyi performans göstermediği yıl için BTC en düşük performans gösteren varlık oldu. Sert ayı piyasaları ve kripto kışları bununla ilişkilidir.

Bitcoin’in yeni bir zirveye ulaşacağı tahmin ediliyor!

2014, 2018 ve 2022’de Bitcoin, değerinin %50’sinden fazlasını kaybederek düşük performans gösterdi. Uzman, önemli zirvelere sahip bir boğa döngüsünün ardından ayı piyasalarının gerçekleştiğini iddia ediyor. BTC, taban seviyesini gördükten sonra yeni rekor seviyeleri belirliyor. Bitcoin, bir önceki yıl %5.400’den fazla artmasına rağmen 2014’te %57,51 geriledi. BTC, 2015’te %36 artış kaydederek listenin zirvesine bir kez daha girdi. Bundan sonra, takip eden üç yıl boyunca piyasanın üzerinde performans gösterdi.

Cc59 1536X770
Cc59 1536×770

2017 yılına kadar, bu üç yıllık “bolluk” ve bir yıllık “kuraklık” modeli devam etti. Ardından BTC %74’ten fazla düşerek 2018’in en kötü performansa sahip varlığı oldu. 2019’dan 2021’e kadar, Bitcoin’in fiyatı istikrarlı bir şekilde artıyor. 2022’deki bir dizi önemli faktör nedeniyle, bitcoin fiyatı yılın başından bu yana %70 düştü. CEO, zaman içindeki performansını ve mevcut eğilimi göz önünde bulundurursak, Bitcoin’in dibe vurmak üzere olduğunu iddia ediyor. 2023’ten 2025’e kadar, önceki döngü devam ederse Bitcoin‘in performansı mükemmel olacak. Buna ek olarak, boğa piyasasının bir sonraki zirvesi 2024 ile 2025 arasında olabilir. Bu yıllardan itibaren en az çift haneli artış bekleniyor.

UYARI: Sitemizde görmüş olduğunuz yazılar ve analizler kişinin bireysel görüşlerinden oluşmaktadır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ve bir işlem yapmadan önce mutlaka tekrar kontrol etmeyi unutmayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.