Borsa Haberleri

Gemini Kripto Borsası Güvenilir Mi?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Gemini, bir Amerikan kripto para borsasıdır. Amerika şu anda birçok yönden kripto para biriminin hükümdarı. Çok etkileyici sayıda kripto para borsasına sahiptir ve günlük kripto para ticaretinin büyük bir kısmı Amerikan borsalarında veya diğer borsalarda gerçekleşir.

ABD’den gelen kripto para borsalarından birkaçı Coinbase, Gate.io, Paxful, ItBit ve Bitquick‘tir. Borsa, New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanı (NYSDFS) tarafından düzenlenen bir New York güven şirketidir. Tüm USD mevduatları, müşterilerin yararına FDIC sigortalı bankalarda tutulmaktadır.

Tüm dijital varlıklar, müşteri adına güven içinde saklanır. Bunlar, bu borsanın olağanüstü yönleridir ve onu diğer en iyi kripto borsalarından farklı kılar. Borsa Amerikan olduğu için ABD’li yatırımcılar da burada ticaret yapabilir.

Mobil Destek

Çoğu insan kripto para ticaretini masaüstü üzerinden yapmayı tercih eder. Ancak bunu akıllı telefonları veya okuma tabletleri aracılığıyla yapan birçok insan da var.

Bu kişilerden biriyseniz, Gemini ticaret platformunun mobil uygulama olarak da mevcut olduğunu bilmek sizi mutlu edecektir.

Gemini Ticaret Görünümü

Farklı borsaların farklı ticaret görüşleri vardır. Ve “bu genel bakış en iyisidir” görüşü yoktur. Size en uygun ticaret görüşünü kendiniz belirlemelisiniz.

Görüşlerin normalde ortak noktası, hepsinin sipariş defterini veya en azından sipariş defterinin bir kısmını, seçilen kripto para biriminin fiyat tablosunu ve sipariş geçmişini göstermesidir.

Normalde alım ve satım kutuları da vardır. Bir borsa seçmeden önce, sizin için doğru hissettirdiğinden emin olmak için alım satım görünümüne bir göz atmaya çalışın.

Gemini Ticaret Ücretleri

Bu borsa tarafından alınan ücretler, iki kısımdan oluştuğu için diğer borsalara göre biraz daha karmaşıktır. Bir kısmı “Kolaylık Ücreti” dir. Bu, satın alınan/satılan miktarın bir yüzdesidir.

Kolaylık Ücreti, diğer çoğu borsadaki normal işlem ücreti ücretlerine en yakın olan ücrettir. Küresel sektör ortalama işlem ücreti bugün %0,10-0,15 civarındadır (önceden biraz daha yüksek, ortalama olarak %0,25’e kadar). Gemini %0,50 ücret alıyor, bu nedenle sektör ortalamasından biraz daha yüksek.

Ardından, %0,50 işlem ücretine ek olarak, daha küçük alımlar için sabit bir USD tutarı olan bir işlem ücreti de ödemeniz gerekir. 0 – 200 USD arasındaki alışverişlerde USD tutarı 0,99 USD ile 2,99 USD arasında değişmektedir. Ancak bunun üzerinde (200 USD’nin üzerindeki tüm alışverişler için) sipariş değerinin %1,49’unu ödemeniz gerekir.

Sonuç olarak, değeri 200 USD’nin üzerindeki tüm siparişler için %1,99 ödersiniz. Bu çok yüksek bir ücret.

Gemini Para Çekme Ücretleri

Gemini, BTC’yi çektiğinizde 0,001 BTC tahsil eder. Bu kabul edilebilir bir ücret seviyesidir, ancak yine de küresel sektör ortalama BTC-çekme ücretinden biraz daha yüksektir. Küresel sektör ortalama BTC çekme ücreti 0.000812 BTC’dir.

Küresel endüstri ortalama ücreti ile Gemini para çekme ücreti arasındaki fark, birçok insan için önemsiz olabilir. Ancak bizim bakış açımıza göre, para çekme ücreti daha çok küresel ücret ortamında bir borsanın kendisini nereye yerleştirmek istediğinin bir göstergesidir.

Para Yatırma Yöntemleri

Bu ticaret yeri, para yatırma yöntemi olarak her iki banka havalesi kredi kartını da sunar. Başlamak için banka kartınızı Apple Pay veya Google Pay’e de bağlayabilirsiniz.

Bu platform itibari para mevduatlarını kabul ettiğinden, yeni kripto yatırımcılarının heyecan verici kripto dünyasına ilk adımlarını atabilecekleri “giriş seviyesi borsası” olarak adlandırılır.

Gemini Kripto Borsası Özellikleri

Sunulan kripto para birimleri: Gemini şu anda ABD doları ticareti için Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum ve Litecoin gibi popüler kripto para birimleri de dahil olmak üzere 33 kripto para birimi sunmaktadır.

Alım satım minimumları kripto paranın türüne bağlıdır: Bitcoin için alım satımlar minimum 0,00001 bitcoindir; Ethereum için, 0.001 ethereum.

Kripto alım satım maliyetleri ve işlem ücretleri: Mobil ve web uygulaması kullanıcıları için Gemini, mevcut alım satım fiyatının %0,5 üzerinde sabit bir ücret alır (Gemini buna “kolaylık ücreti” der). Bunun da ötesinde, işlem gören miktara göre Coinbase’e benzer bir işlem ücreti alıyor: 200$’a kadar kademeli sabit ücret; 200$ üzerindeki siparişlerde %1,49 ücret alınır.

Coinbase’den farklı olarak Gemini, ABD banka hesaplarından veya banka havalelerinden yapılan depozitolar için işlem ücreti almaz (bankanız olsa da). Banka kartı satın alımları için Gemini, toplam satın alma tutarının %3,49’u kadar ek ücret alır; bu, banka kartı alımları için %3,99 Coinbase veya %4,5 Binance.US ücretlerinden daha iyi bir fiyattır.

Daha ciddi, yüksek hacimli kripto yatırımcıları için Gemini, ActiveTrader platformunda 30 günlük dolar işlem hacmine dayalı farklı bir oran yapısına sahiptir. Oranlar ayrıca satın alma anındaki varlığın likiditesine bağlıdır.

Hemen mevcutsa, sizden bir “alıcı” ücreti alınır ve siparişinizin bir alıcıyı beklemesi gerekiyorsa, sizden bir “üretici” ücreti alınır. “Açık artırma” seçeneği, kripto para birimi bloklarının maksimum alım fiyatı veya minimum satış fiyatı üzerinden satılmasına izin verir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.