Editörden SeçmelerHaberler

Google’de Bitcoin İçin Kırmızı Sinyal!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Dünya lider kripto para birimi olan Bitcoin (BTC), 64.000 dolar seviyelerini gördüğünde rekor seviyelere gele Google Trends endeksi, Bitcoin’de yaşanan olumsuz gelişmelerden etkilenerek adeta dipleri gördü. Bu yılın en düşük seviyesine kadar gelen Google Trends endeksi 2021 yılının başındaki seviyenin de altına düşmüş durumda.

Bitcoin’de Kırmızı Sinyal!

Wu Blockhain tarafından edinilen bilgilere göre, son zamanlarda Google Trend endeks verilerinde yaşanan düşüşlere rağmen hala 2020 verilerinin üstünde yer alıyor. Google Trend Endeksi verileri ne anlama geliyor? Gelin birlikte inceleyelim

Bitcoin Aramalarında Yaşanan Bir Düşüş
Bitcoin Aramalarında Yaşanan Bir Düşüş

Google arama motoru üzerinde Bitcoin aramaları diğer kripto para birimlerini de etkilemekte. Şöyle ki Bitcoin aramalarında yaşanan bir düşüş, Dogecoin kripto para biriminin de popülerliğine direkt etki etmekte. Bitcoin fiyatlarının 2021 yılında yaşadığı yükselişte Google Trends üzerindeki kripto para arama verileri de yükseliyordu yaşanan düşüşlerle beraber bu durum tersine dönmüşe benziyor.

Bundan 4 yıl geriye gittiğimizde Bitcoin fiyatlarının 20.000 dolar seviyelerine gelmesiyle Google Tends verileri rekor kırmıştı. Fakat Bitcoin’de daha sonra yaşanan kademeli düşüşle beraber Google Trends verilerinde de ciddi düşüşler yaşanmıştı. Bu durumlar göz önüne alındığında Google Trends kripto para piyasalarında yaşanan Boğa ve Ayı sezonlarına dair önemli bir işaret olarak görünüyor. 2017 yılında yaşanan bu paralel yükseliş ve düşüş hareketlerini tekrar görüyor olmamız; bizlere Bitcoin’in durumun pek de iç açıcı olmadığını göstermekte.

Bitcoin, Coinmarketcap Verilerine Göre $32,454.30 Dolar’dan Işlem Görmektedir.
Bitcoin, Coinmarketcap Verilerine Göre $32,454.30 Dolar’dan Işlem Görmektedir.

Bitcoin, son aylarda yaşadığı olumsuz gelişme ve haberlerle birlikte 64.000 dolar seviyelerinden 29.000 dolar seviyelerine kadar düştüğü görüldü. Yazımızın kaleme alındığı anda Bitcoin, Coinmarketcap verilerine göre $32,454.30 dolar’dan işlem görmektedir. Özellikle 30.000 ve 35.000 dolar seviyeleri arasında sıkışan Bitcoin’in kritik direnç seviyelerinin 36.000 ve 38.000 dolar olduğu bilinmekte. Bir süredir 35.000 doalr seviyesinin altında çırpınmaya devam ediyor. İlerleyen günlerde bu direnç seviyelerinin tekrardan üzerine çıkacak mı bekleyip göreceğiz.

 

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.