HaberlerMetaverse Haberleri

Güney Kore Bakanlığı’ndan Metaverse’e Özel Yasa Tasarısı!

Güney Kore Bilim ve ICT Bakanlığı (MSIT), metaverse ekosisteminin genişlemesini teşvik etmek için yeni yasalar yayınlamaya karar verdi.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Güney Kore Bakanlığı’ndan Metaverse’e özel yasa tasarısı. Güney Kore Bilim ve ICT Bakanlığı (MSIT), metaverse ekosisteminin genişlemesini teşvik etmek için yeni yasalar yayınlamaya karar verdi.

2022’nin başından bu yana Güney Kore, metaverse’in gelişimi konusunda çok agresif bir duruş benimsedi.
Güney Kore’nin Eylül ayında kendi web3 ve metaverse ekosistemini oluşturmak için yaptığı 200 milyon dolarlık yatırım, bunun en yeni örneklerinden biri.

Güney Kore Bakanlığı'Ndan Metaverse’e Özel Yasa Tasarısı!Güney Kore, Web3 ve Metaverse Düzenlemelerini Arttırıyor

Güney Kore Bilim ve ICT Bakanlığı (MSIT), yeni ekosistemlerin gelişimini engelledikleri sonucuna vardıktan sonra, metaverse üzerinde geleneksel kuralların uygulanmasını durdurmak istediklerini açıkladı.

Eylül ayında, Güney Kore hükümeti sektör için yeni planlarını açıkladı ve Metaverse Etik Kurallarını başlattı. MSIT, metaverse’e artan ilgiyi gösteren raporlarına dayanarak, gelişmekte olan metaverse ekosisteminin genişlemesini teşvik etmek için yeni öneriler yayınlayacağını açıkladı.

MSIT, metaverse, otonom araçlar ve OTT akış hizmetleri dahil olmak üzere gelişmekte olan sektörler için yeni kurallar oluşturma kararı aldı.

MSIT, Ulusal Veri Politikası komitesinin ilk toplantısında, sağlam bir yasal ve kurumsal çerçevenin yokluğunun endüstrinin gelişimini engellediğine dikkat çekerek metaverse hakkında endişelerini dile getirdi:

Eski düzenlemeler ile yeni bir ekosistemi düzenleme hatasına düşmeyeceğiz

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.