HaberlerBitcoin Haberleri

Güney Kore Yeni Cumhurbaşkanı’nı Seçti! Kripto Para Regülasyonları Değişiyor Mu?

Tarihi seçim sona erdi. Güney Kore'nin Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası kripto para düzenlemeleri kaldırılacak mı?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Yoon Suk-yeol, Güney Kore‘deki cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazandı ve “gerçeklikten uzak ve mantıksız”  kripto para düzenlemelerini kaldırma sözü akıllara gelmeye başladı.

Güney Kore, Yeni Cumhurbaşkanı’nı Seçti!

BBC’ye göre, muhafazakar Halkın Güç Partisi’ni temsil eden Yoon, Güney Kore tarihindeki en yakın seçimlerden birinde, başkanlık seçimlerini siyasi olarak daha ilerici rakibi Lee Jae-myung’a karşı %1’den daha az bir farkla kazandı.

Güney Kore’nin seçim tartışmasında, kripto para birimleri önemli bir rol oynadı ve her iki aday da kampanyayla ilgili NFT’ler yayınladı. Onların kripto yanlısı düşünceleri, önceki Başkan Moon Jae-In’in geçtiğimiz yıl kripto borsaları üzerindeki baskılarına karşı çıktı ve daha genç, daha kripto hevesli demografinin ortaya çıkmasına yardımcı oldu.

Yoon, Ocak ayında bir dijital varlık zirvesinde Güney Kore’nin kripto para düzenlemesini kaldırma sözü vererek dijital varlıklar konusundaki ileri görüşlü yaklaşımını kanıtladı.

Dijital varlık zirvesindeyaptığı açıklamalarda Yoon Suk-yeol şunları söyledi:

“Dijital varlık piyasasının sınırsız potansiyeline ulaşmak için gerçekçi olmayan ve mantıksız yasaları yeniden şekillendirmeliyiz.”

Yoon, Güney Kore’de seçime kadar blockchain teknolojisi ile ilgili “unicorns” (bir milyar dolar veya daha fazla değere sahip yeni şirketler) kurmaya yardım etmeyi ve kripto-pozitif ilerlemeler için hedeflerini sürdürmeyi planladığını belirtti.

Yoon ayrıca, suç eylemlerinden elde edilen kripto para kazançlarının mağdurlara iade edilmesini sağlamak için mevzuat oluşturmayı planladığını belirtti.

Yoon Suk-Yeol
Yoon Suk-Yeol

Güney Kore’nin Kripto Para Düzenlemeleri

Kriptoyla para ile ilgili düzenleme, Güney Koreli politikacılar için bir mayın tarlası oldu ve Güney Kore’nin kripto para borsalarının büyük bir kısmının 2021 Eylül’de kapatıldığına dair katı hükümler bulunuyor. Ayrıca dijital varlıkların vergilendirilmesine ilişkin yasal netliğin olmaması, vatandaşlar için sürekli bir kafa karışıklığına yol açtı.

Öte yandan kripto para birimleri, Güney Koreli gençler arasında popülerlik kazanıyor. Yerel haberlere göre, gençlerin kripto para ticareti yapmak için mesleklerini bıraktığı öğrenildi.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.