Haberler

Güney Kore’nin Gündeminde Airdrop Vergisi Yer Alıyor!

Güney Kore Strateji ve Maliye Bakanlığı, airdropların hediye vergisine tabi olabileceğini belirtti.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Güney Kore’nin gündeminde Airdrop vergisi yer alıyor. Güney Kore Strateji ve Maliye Bakanlığı, airdropların hediye vergisine tabi olabileceğini belirtti.

Dünya çapında bir ölçekte, dijital varlıklar çeşitli operasyon bölgelerine dağılıyor ve uygulama alanlarını genişletiyor. Hem gerçek hem de dijital ortamlarda bulunabilen dijital varlıklar, artık resmi olarak hediye olarak kabul edilebilecekleri noktaya kadar günlük hayatımızın bir parçası haline geldi. Gerçek bir hediye, kripto para birimi şirketlerinin kullanıcılarına olağanüstü faydalar sağladığı bir airdrop olacak.

Güney Kore, airdrop’lara Hediye Vergisi Uygulayabilir

Güney Koreli yetkililerin dijital varlıkları içeren işlemlerin vergilendirilmesi konusundaki görüşleri tartışıldı. Strateji ve Maliye Bakanlığı’na göre, airdroplar hediye vergisine tabi olmalıdır.

Yetkili taraflarca yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Dijital varlık formunda gönderilen airdroplar, hediye vergisine tabi bir işlemdir. Varlıkların ücretsiz devri, Veraset ve İntikal Vergisi Yasası uyarınca bir hediyedir. Bu durumda, sanal varlığın ücretsiz olarak devredildiği üçüncü şahıstan hediye vergisi alınacak

Örneğin, yatırımcı  bir airdrop ödülünün parçası olarak bir dijital varlık ödemesi alırsa, o yatırımcı hediye vergisinden sorumlu olabilir. Bunun nedeni, para ile değiştirilebilen ekonomik değeri olan tüm kalemlerin yanı sıra mali avantaj ve mülkiyet değeri olan tüm yasal ve fiili haklara geniş çapta hediye vergisi uygulanmasıdır.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.