HaberlerAltcoin HaberleriBitcoin HaberleriEditörden SeçmelerEthereum Haberleri

Güvenilir Kripto Paralar ve Riskleri Nelerdir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para, hükümet gibi merkezi bir sistem tarafından yönetilmeyen dijital paralara verilen addır. Bitcoin ise en popüler olan blok zinciri teknolojisine dayanan en büyük kripto para birimidir. Şu anda ise piyasada 10.000’den fazla kripto para birimi bulunmaktadır. Satın alım işlemleri için kripto para birimini kullanabilirsiniz, ancak çoğu insan bunu uzun vadeli bir yatırım olarak görmektedir. Nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız kripto para birimine yatırım yapmak sizin için riskli olabilir.

Güvenilir Kripto Paralar

En çok ilgi gören ve en güvenilir kripto para olarak nitelendirilen kripto paraların detaylı açıklamalarını yapacağız.

  • Bitcoin (BTC)
  • Ethereum (ETH)
  • Binance Coin (BNB)
  • Tether (USDT)
  • Cardano (ADA)
  • Polkadot (DOT)

 

Güvenilir Kripto Paralar
Güvenilir Kripto Paralar

1.     Bitcoin (BTC)

Bitcoin, kripto para borsasında yer alan en büyük ve ilk kripto para birimidir. Piyasadaki diğer binlerce kripto para birimine rağmen, Bitcoin hala kripto para birimi piyasa değerinin çoğunluğunu temsil ediyor diyebiliriz.

Yıllar geçtikçe birçok işletme ve kurum zaten ödeme olarak Bitcoin’i kabul ediyor ve bu da kripto para birimini akıllı bir yatırım haline getiriyor. Visa, işlemlerinde BTC’yi kullanıyor ve Tesla CEO’su Elon Musk ve daha birçok milyarder Bitcoin’e yatırım yaptılar. Ayrıca, daha büyük bankalar da tekliflerine Bitcoin işlemlerini dahil etmeye başlıyor. Son olarak El Salvador’un Bitcoin benimsemesi ileride Bitcoin’in hayatımızın her alanında olacağı anlamına geliyor.

Bitcoin Yatırımının Riskleri

Bitcoin‘in değeri çok fazla dalgalanma eğilimindedir. Beklenmedik yukarı veya aşağı yönlü hareketler görebilirsiniz ve bu hareketler zaman zaman ciddi ve sert bir şekilde gerçekleşmektedir. Bunun gibi sert dalgalanmalar sizi tedirgin ediyorsa, Bitcoin’den kaçınmak isteyebilirsiniz.

Uzmanlar, lider kripto para biriminin uzun vadeli akıllı bir yatırım olduğunu aklınızda bulundurduğunuz sürece, bu dalgalanmaların çok endişe verici olmadığını belirtiyor.

Bitcoin’e yatırım yapmak konusunda iyice düşünmeniz gerekiyor. Tek bir BTC’nin maliyeti son yaşanan düşüşle 30.000 dolara kadar gerilese de çoğu insan hissenin tamamını satın almaya gücü yetmez. Kısmi hisse satın almaktan kaçınmak isteyen yatırımcılar için bu bir olumsuzluktur. Bu durumda kimi yatırımcı altcoin’lere yöneliyor.

2.  Ethereum (ETH)

Ethereum, Bitcoin’den farklıdır, Ethereum ağını Bitcoin’den ayıran en büyük özellik geliştiricilerin kripto para oluşturma konusunda kullanıcılarına kripto oluşturma opsiyonu sunmasıdır.

Ethereum, fiyat konusunda Bitcoin kadar büyük bir işlem hacmine sahip olmasa da rakiplerine göre oldukça öndedir. Diğer bazı kripto para birimlerinden yıllar sonra ortaya çıkmasına rağmen, benzersiz teknolojisi nedeniyle piyasadaki yerini sağlamlaştırmıştır.

Ethereum Riskleri

Ethereum blok zinciri teknolojisini kullanırken sistemin ağına aşırı yüklenildiğinde işlemlerin daha uzun sürmesine neden olabilecek problemler ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

2016’daki bir hack, Ethereum cüzdanındaki bir kusur nedeniyle 60 milyon dolardan fazla Ether dolarının kaybedilmesine neden oldu. Şirket güvenliğini artırmak için adımlar atılmış olsa da, herhangi bir kripto para birimi yatırımında boşluklar her zaman ciddi bir risktir.

3.     Binance Coin (BNB)

Binance Coin (BNB), 2017’den sonra zirveye ulaşan birkaç kripto para biriminden biri. O yıl boyunca bir boğa piyasası vardı ve tüm kripto para birimlerinin fiyatı yükseldi ve değer kaybetmeden önce zirveye ulaştı.

Diğer kripto para birimlerinden farklı olarak Binance Coin, 2017’den sonra yavaş ama tutarlı bir yükseliş eğilimi sürdürüyor. Binance Coin, yavaş ama istikrarlı olan yukarı yönlü hareketi nedeniyle yatırımcılara bir miktar daha fazla güven veriyor diyebiliriz. Her ne kadar tutarlı yükseliş sergilese de Bitcoin’de yaşanan bir gerileme altcoinleri daha çok etkilediği unutulmamalıdır.

Binance Coin Yatırımının Riskleri

Binance Coin’in güçlü bir blok zincirini sürdürme taahhüdü birçok şüpheciyi kazanmış olsa da, bazı yatırımcılar bu kripto para birimine ve potansiyel güvenlik sorunlarına karşı temkinli olmaya devam ediyor.

4.     Tether (USDT)

Tether, kripto para olarak diğer coinlerden bir noktada ayrılıyor. ABD Doları ile bağlılığı olan Tether güvenilirlik konusunda en istikrarlı coin olarak görülüyor. Her Tether birimi için Federal Rezerv Bankası’nda bir dolar var. Bu, Tether’i kripto para birimiyle işlem yapmak isteyen yatırımcılar için harika kılıyor.

Tether Yatırımının Riskleri

Her Tether birimi için yedek bankada gerçekten bir ABD doları olduğuna dair şüpheler var. Eğer bu kanıtlanmazsa, Tether hissesinin değeri hızla düşebilir.

5.     Cardano (ADA)

Cardano ağının daha küçük bir işlem hacmi var ve bu da birkaç nedenden dolayı yatırımcılara hitap ediyor. Cardano ile bir işlemi tamamlamak, Bitcoin gibi büyük bir kripto para birimi ile kıyaslandığında daha az enerji anlamına geliyor. Bu durum ise daha az maliyet ve enerji tasarrufu demek oluyor.

Cardano Riskleri

Daha iyi bir ağla bile Cardano, daha büyük kripto para birimleri ile rekabet edemeyebilir. Daha az benimseyen, daha az geliştirici anlamına gelir. Platformun büyük planları var, ancak bu potansiyele ulaşıp ulaşamayacağı konusunda şüpheler devam ediyor.

6.     Polkadot (DOT)

Polkadot, daha iyi bir ağ ile kendi kripto para birimini oluşturmak için ayrılan Ethereum liderleri tarafından yaratıldı.

Bu kripto para, yatırım konusunda profesyonel olan yatırımcıları destekleyen ve hızlı para kazanma ümidiyle borsaya giriş yapan insanları ayırmak için tasarlanmıştır.

Şirkete dahil olan yatırımcılar ayrıca aşağıdaki gibi konularda karar verilmesine yardımcı oluyor:

  • Ağ ücretleri
  • Ağ yükseltmeleri
  • Parachains kurmak veya kaldırmak

Polkadot Riskleri

Polkadot’un kurucusu Gavin Wood, kripto para birimini ilk olarak 2016 yılında bir teknik inceleme aracılığıyla tanıttı. 2020’nin sonunda Polkadot borsada işlem görmeye başlamıştı. Borsa’ya yeni katılması nedeniyle yatırımcılar tarafından henüz kalıcı bir yeri olmayan DOT için henüz bir şey söylemek çok erken gibi duruyor.

UYARI: İçeriğimizde yer alan bilgiler tamamen bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Yatırımcılar kendi araştırmaları doğrultusunda yatırımlarını yapmalıdırlar.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.