Haberler

Hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkarılan Do Kwon konuştu: Saklanmak için çabalamıyorum

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Terra’nın kurucusu Do Kwon, hakkında Interpol tarafından kırmızı bülten kararı çıkarılmasından sonra açıklamada bulundu. Güney Koreli savcılar, yapmış oldukları açıklamada Do Kwon’un kaçmaya çalıştığını gösteren kanıtlarının olduğunu ve bu nedenle Interpol’den kırmızı bültenle arama için talepte bulunduklarını belirtmişti. Kwon ise açıklamalarında kaçmadığını, devlet otoritesi ile görüşmek için sabırsızlandığını dile getirmişti. Kwon, hakkında kırmızı bülten kararı çıkarıldıktan sonra yaptığı açıklamada da “Saklanma çabam yok” sözlerini dile getirdi ve günlük yaşamına devam ettiğini söyledi.

“SAKLANMAK İÇİN ÇABA SARF ETMİYORUM”

1200X 1

Hakkında Interpol tarafından kırmızı bültenle arama kararı çıkarılan Do Kwon, sosyal medyadan kendisine gelen “Nerede saklanıyorsun?” sorusuna yanıt verdi ve saklanmadığını, oturma odasında kod yazmaya devam ettiğini dile getirdi. Kwon açıklamasında, “Daha önce de dediğim gibi, saklanmak için hiçbir çaba sarf etmiyorum. Yürüyüş yapıyorum, alışveriş merkezlerine gidiyorum” sözlerini dile getirdi. Güney Koreli yetkililer, Interpol’ün küresel çaptaki kolluk kuvvetlerinden Do Kwon’un bulunup tutuklanmasını talep ettiklerini bildirmişti.

NEREDE OLDUĞU BİLİNMİYOR

Do Kwon, kendi oluşturduğu ve 40 milyar dolarlık bir piyasa değerine yükselen kripto paranın, piyasadan tamamen silinmesiyle ilgili gelen suçlamalarla karşı karşıya. Do Kwon ve onunla birlikte hareket eden 5 kişi, Güney Koreli yetkililer tarafından “Güney Kore sermaye piyasası yasalarını ihlal etmek” de dahil olmak üzere çeşitli suçlamalarla aranıyor. Daha önce Singapur’da olduğu zannedilen ancak Singapurlu yetkililerin açıklamalarıyla Singapur’da olmadığı ortaya çıkan Do Kwon’un nerede olduğu bilinmiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.