Haberler

Hazine ve Maliye Bakanlığı Kripto Para Toplantısına Ev sahipliği Yapıyor! İşte Ayrıntılar:

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Türkiye’deki yatırımcılar bir kripto para yasasının çıkarılmasını merakla bekliyorlar. Devlet yetkililerinin bu amaçla uzman tavsiyesi almaya çalıştığı görülüyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı Finansal Piyasalar ve Kambiyo Genel Müdürünü ziyaret eden bir grup uzmanla yasaya ilişkin görüşler sunuldu.

Hükümet Kripto Yasasını Tartışıyor!

Coin News Türkiye‘de  daha önce de bildirdiğimiz gibi, son zamanlarda gündeme gelen kripto para yasası uzmanların dikkatini çekmişti. Bu konuyla ilgili bir toplantı yapıldı. Uzmanlar ve hükümet yetkilileri dün ikinci kez bir araya geldi. Blockchain Danışmanları arasında Devrim Danyal, gazeteci Erkan Öz, analist Kamile Uyar, öğretim görevlisi Tansel Kaya, avukat Sima Baktaş, Dr. Vedat Güven, öğretim görevlisi Nurullah M. Dündar, avukat Elçin Karatay, Volkan Korkmaz ve analist Crypto Kemal yer alıyor.

Crypto Kemal, Twitter’dan ziyaretle ilgili duygularını dile getirerek, “Bugün Hazine Bakanlığı Mali Piyasalar ve Kamb. Genel Müdür Dr. Hakan Ertürk ile görüşerek kripto para kanunu ile ilgili düşüncelerimizi paylaştık; kanun net değil ama onlar yasanın öncelikli olarak yatırımcıların korunmasına odaklanmasını sağlamaya çalıştıklarını belirttiler.”

Erkan öz ise “Kripto yasası hakkındaki düşüncelerimizi dile getirdik” dedi. “İyi bir tartışma yaptık ve fikir alışverişinde bulunduk” dedi. Nurullah M. Dündar, konuları daha derinlemesine ele aldı.

Dündar’ın paylaşımına göre, “Öncelik kripto varlık yatırımcılarının korunmasıdır” diyen Dündar, “Teknolojik gelişmeyi destekleyecek bir çalışma yapılmasının gerekliliği, oluşturulacak düzenleme ile yabancı yatırımcıların ülkemize yöneleceği, Blockchain projelerinin desteklenmesinin önemi, ve kısıtlayıcı olmayan daha liberal ama denetlenebilir bir çalışma yürütmek.”

Son olarak bu tasarının dinamik dijital dünyaya uyum sağlayacağı ve bunun sonucunda ülkemizin bir Blockchain merkezi haline gelebileceği iddia edildi.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.