Kripto RehberEditörden Seçmeler

Hedging İşlemi Nedir? Ne İşe Yarar?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Riskleri en aza indirmek isteyen yatırımcılar tarafından hangi riskten korunma işlemlerinin tercih edildiğine ve ne gibi faydalar sunduğuna bir göz atalım.

Hedging İşlemi Nedir?

5Fe135B255428500581Bbc4C

Hedge, basitçe iki zıt işlemin açılması olarak açıklanabilir. Başka bir deyişle, long bir işlem açan bir yatırımcının, dengesini korumak veya olası bir geri dönüşten yararlanmak için long işlemiyle aynı anda short bir işlem açar. Alternatif olarak, long ticaret açan bir yatırımcı, olası bir geri dönüşü önlemek veya bundan yararlanmak için  short işlemle aynı anda long işlem açar .

Hedging’in Faydaları Nelerdir?

Statistics 706381 1920 1

Hedge yatırımcıları, potansiyel bir piyasa tersine dönmesinden yararlanmayı amaçlar. long bir işlem açar. Gelin  long işlemini hedge eden bir trader’ı örnek verelim. Piyasa tersine döner ve long işlemler durursa, kısa işlemler kâr edecek ve long işlemler kayıpları karşılayacaktır. Aslında, piyasa düşmeye devam ederse, trader’ler short işlemlerden kâr edeceklerdir. Böylece hem dengesini kayıplardan korur hem de piyasanın ters hareketinden faydalanır.

Hedge, spekülatif amaçlar için tercih edilen yöntem olarak kabul edilmez. Bu yöntemi beğenen kişilerin amacı kendilerini korumaktır. Bu da bakiyenin ve psikolojinin kontrolünü sağlar.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.