HaberlerBlockchain Haberleri

Hindistan, Kripto Para Gelirlerine Vergi Uygulanacağını Açıkladı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, 2022-23 mali yılında dijital merkez bankası para biriminin (CBDC) piyasaya sürülmesinin yanı sıra sanal dijital varlıklardan elde edilen gelir üzerinde %30 vergi alınacağını duyurdu.

Hindistan’da Kripto Para Gelirlerine Yüzde 30 Vergi

Hindistan Maliye Bakanı 1 Şubat Salı günü yaptığı bütçe konuşmasında, sanal dijital varlıkların transferlerinden elde edilen gelirin ülkedeki en yüksek vergi dilimi olan %30 vergiye tabi olacağını ve merkez bankası dijital para biriminin ülkenin ekonomik büyümesini artırmak için en geç 2022-23 mali yıllarında uygulamaya konulacağını duyurdu.

Toplantıda Sitaraman, sanal dijital varlık işlemlerinde olağanüstü bir artış olduğunu, işlemlerin boyutu ve sıklığının vergilendirmeyi zorunlu hale getirdiğini belirtti. Sonuç olarak Sitaraman, sanal dijital varlıkların tüm işlemlerinin %30 kripto vergisine tabi olacağını şu sözlerle belirtti:

Herhangi bir sanal bir dijital varlığın satışından elde edilen herhangi bir kâr, %30 oranında vergilendirilecektir. Bu gelirlerin belirlenmesinde, kazanç maliyeti dışında herhangi bir gider veya ödenek için kesinti yapılmayacaktır.

Sitharaman konuşmasının devamında, CBDC‘nin tanıtımının dijital ekonomiye “büyük bir destek” sağlayacağını belirterek, dijital para birimlerinin sağladığı daha verimli ve daha ucuz bir para politikası çerçevesi vaadini vurguladı.

Sonuç olarak, 2022 ve 2023 yılları arasında Hindistan Merkez Bankası, blokchain  ve diğer teknolojilere dayalı dijital rupi tanıtılacak.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.