Bitcoin Haberleri

Hisselerdeki düşüşe rağmen BTC yükseldi! Korelasyonda artık sona mı gelindi?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bitcoin (BTC) ve genel olarak kripto para piyasası, 2022’nin başından bu yana ABD hisse senedi piyasası ile korelasyon içerisinde hareket ediyor. Yıl içerisinde bu korelasyon ve paralel hareketlilik tam manasıyla biz bozulma göstermedi ancak zaman zaman korelasyona rağmen piyasalarda ayrık hareketler görülebiliyor. Bu ayrışmanın net örneklerinden biri de 29 Eylül itibariyle gerçekleşti. Dün ABD hisse piyasaları sert düşüşler kaydetti ancak buna rağmen Bitcoin, ABD işlem saatlerinde hisse piyasalarının aksine yukarı yönlü hareket etti.

BITCOIN VE HİSSE SENETLERİNDE AYRIŞMA

Bitcoin Ve Hisse Senetlerinde Ayrisma

Dünkü işlemlerde, ABD endeksleri arasında teknoloji ağırlıklı endeks olarak bilinen Nasdaq, yüzde 2,84 oranda değer kaybetti. Öte yandan S&P 500 endeksi de aynı seansta %2’den fazla düşüş yaşadı. Ancak Bitcoin ise aynı saatlerde %3’ü bulan değer artışları ile 19 bin dolar seviyesinden 19 bin 500 dolar seviyesine kadar tırmandı. Yeni günde sabah saatlerinde hafif ivme kaybı yaşayarak 19 bin doları tekrar test eden Bitcoin, düşüşleri kalıcı hale getirmedi ve toparlanmaya devam ederek bir kez daha 19 bin 500 dolara tırmandı.

BU HAFTA İKİNCİ KEZ AYRIŞMA GÖRÜLDÜ

ABD hisseleri ile Bitcoin arasında görülen bu ayrışma aslında bu hafta ikinci kez yaşandı. Son 24 saatte görülen bu ayrışmaya benzer şekilde bu hafta Salı günü de Bitcoin yukarı yönlü bir hareketlenme ile 20 bin dolar bandında hareket etti ancak yükseliş sonrası ağır gelen satış baskısı, fiyat düşüşünü de beraberinde getirdi.

Coinnewstr yatırım tavsiyesi vermez. Haberde yer alan içerikler bilgilendirme amaçlıdır, yatırım tavsiyesi değildir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.