HaberlerTüm Haberler

Hong Kong, Kripto Yatırımcıları için Yeni Adım Attı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Hong Kong menkul kıymetler düzenleyicisi, küçük ölçekli yatırımcıların kripto para birimlerinde ticaret yapmalarını sağlayacak bir program için planlarını açıkladı.

Hong Kong mali sekreterine göre, şehir önümüzdeki yıl fintech, kripto para birimi ve diğer şirketler için harika bir yer olacak. Kripto para borsası FTX’in iflası da dahil olmak üzere aylarca süren endüstri çalkantısından sonra Hong Kong, kendisini teknoloji için küresel bir merkez haline getirme çabasıyla perakende kripto para ticaretine izin vermeye karar verdi.

Hong Kong Kripto Yatırımcıları Için Yeni Adım Attı!

Hong Kong, Kripto Yatırımcıları için Yeni Düzenlemeler Hazırlıyor

Hong Kong, şehri kripto para firmaları için daha hoş hale getirecek yeni düzenlemeler oluşturmaya çalışıyor. Menkul kıymetler düzenleyicisine göre, düzenli yatırımcıların satın almasına izin verilecek tokenlerin bir alt kümesi önerilecek.

Komisyon CEO’su Julia Leung Çarşamba günü Hong Kong’daki Asya Finans Forumu’ndaki bir panel tartışmasında, Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (SFC) perakendeci korumasının yeni sanal varlık hizmet sağlayıcısı (VSAP) rejiminin vurgusu olmaya devam edeceğini söyledi. . Halktan belirli ticaret korkulukları hakkında da geri bildirim isteyeceğine söz verdi.

Leung, şunları söyleyerek devam etti:

Sanal varlıklar geçtiğimiz yıl zirveden düşük (fiyat) seviyelere indi. İyi olan şey, platformlar ve bazı tokenler çöktüğünde sistemden köpük alındığında, yatırımcıların ve satıcıların zihinlerini yatırımcının korunmasına odaklamasıdır

2024’ün ortalarında SFC, VASP lisansı taleplerini değerlendirmeye başlayacak. Tokenize edilmiş tahviller ve yatırım fonları da aynı zamanda SFC tarafından yönetilecektir. Tüm ticaret platformları ve borsalar, para cezası ve hapis cezası gibi cezalar içeren yeni kripto rejimi kapsamında lisans başvurusunda bulunmalıdır.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.