HaberlerTüm Haberler

Hong Kong Yetkilisi, CBDC’nin Stablecoin Olmasını Öneriyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Hong Kong Özel İdari Bölgesi Yasama Konseyi üyesi Wu Jiezhuang, Hong Kong CBDC’yi DeFi tarafından desteklenen bir stablecoin’e dönüştürmeyi önerdi.

CBDC’ler, kripto para birimi sektöründeki en önemli konular arasında yer alıyor. Yeni entegrasyonlar, kripto para birimlerini karakterize eden devam eden yenilik ve değişim sayesinde mümkün olmaktadır. Düzenlemeler ve CBDC’ler artık daha fazla ülke devreye girdiği için gündemin başında yer alıyor. CBDC çalışmaları birçok ülkede ilerlemiştir. Türkiye, özellikle Dijital TL’deki başarısı sayesinde önemli bir konuma yükseldi. Son olarak, Hong Kong’da bir hükümet yetkilisi olan Wu Jiezhuang, CBDC’yi DeFi tarafından desteklenen bir stablecoin’e dönüştürmeyi önerdi.

Hong Kong Yetkilisi, Cbdc’nin Stablecoin Olmasını Öneriyor!

Hong Kong Yetkilisi, CBDC’nin DeFi Destekli Bir Stablecoin Olmasını İstiyor

Hong Kong’daki yetkililer, merkez bankası (CBDC) tarafından çıkarılan dijital para birimi için yeni tasarımlar geliştiriyor. Yetkililerden biri olan Wu Jiezhuang, hükümet tarafından onaylanan ulus destekli stablecoin için bir mesaj iletti. Jiezhuang, Hong Kong CBDC’den stablecoin oluşturmayı önerdi.

Jiezhuang, Hong Kong dijital dolarını (e-HKD) istikrarlı bir madeni paraya dönüştürmenin Web3 ile ilgili teknolojilerin daha fazla kullanımını teşvik edebileceğini düşünüyor.

Jiezhuang ayrıca daha önce manşetlere çıkan bir dizi stablecoin’den de bahsetti. Jiezhuang’a göre, şu anda piyasada bulunan tüm stablecoin’ler, düzenlemeye tabi olmayan özel şirketler tarafından oluşturuldu ve düzenleyici gözetime tabi değil.

Hong Kong yetkilisine göre bu geçiş, Web3 ortamına erişimi iyileştirecek. Temsilciye göre DeFi kullanımı, CBDC ile stablecoin entegrasyonuyla da ilişkilendirilebilir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.