Kripto RehberEditörden Seçmeler

Ichimoku Bulutları Nedir? Ichimoku İndikatörü Nasıl Kullanılır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Ichimoku Cloud, Japon pazarındaki eğilimleri belirlemek için kullanıldı. Ancak daha sonra kullanıma uygunluğu tüm pazarlara uyarlanmış ve popülerlik kazanmıştır. Ichimoku  İndikatörünü daha yakından inceleyelim.

Ichimoku Bulutu Nedir?

Ichimoku bulutu, Hosoda Goichi tarafından geliştirilmiştir. Daha çok Japonya piyasalarında teknik analiz yöntemi olarak popülerlik kazanan bir uygulamadır.

Ichimoku bulutu, adından da anlaşılacağı gibi bulutların birbirinin üzerinden geçtiğini gösterir. Trendi takip ederek oluşturduğu sinyalleri yansıtmanızı ve yorumlamanızı sağlar. Grafik başta karışık gibi görünse de sonradan kazanılan seçicilik ile kendinize verdiğiniz alım ve satımlarla trendi takip etmeniz daha mümkün hale gelmektedir.

Ichimoku Bulutu Nasıl Kullanılır?

Bulutta geniş bir aralıkta olması, o aralıktaki destek ve direnç noktalarının fazlalığından oluşmaktadır. Dar ve zayıf bulut aralıkları dalgalanmanın yani fiyat hareketinin o bölgede yüksek olduğunu gösteriyor. Hatta destek ve direnç noktalarının büyük bulutlardan daha az olduğunu belirtiyor.

Ichimoku bulutunu kısa vadeli zaman dilimleri yerine uzun zaman dilimlerinde kullanmalıyız. Bu, daha güçlü sinyaller üretmemizi sağlamaya yardımcı olacaktır.

Uky

Yukarıdaki resimde gösterilen ichimoku bulutunun üst ve alt kısımlarında oluşturulan trend göstergeleri kırmızı kutular ile açıklanmıştır.

Görülebileceği gibi, ilk işaretlenen bölgede büyük bir yukarı kırılma yükseliş trendini başlattı. Aynı şekilde ikinci bölgede bulutların altında kırılan bir mum da düşüş trendinin başlangıcı olabilir.

Ichimoku Bulut Göstergesine Nasıl Erişilir?

Gfdgd

Kullanmakta olduğunuz analitik uygulamasının veya web sitesinin metrikler bölümüne Ichimoku Cloud yazarak görebilirsiniz.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.