HaberlerMetaverse Haberleri

İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan Metaverse Açıklaması!

Fahrettin Altun, TRT'nin "TRT Uluslararası Metaverse ve Yayıncılık Forumu"nda Türkiye'nin metaverse oluşturma sürecinin bir parçası olması gerektiğini açıkladı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

İletişim başkanı Fahrettin Altun’dan Metaverse açıklaması. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TRT’nin “TRT Uluslararası Metaverse ve Yayıncılık Forumu”nda Türkiye’nin metaverse oluşturma sürecinin bir parçası olması gerektiğini açıkladı.

Altun’a göre forum, Web 3.0 ve metaverse’in medya ve yayıncılık sektörlerini nasıl etkileyeceği konusunda önemli bir tartışma forumu işlevi görecek. Altun’un metaverse ile ilgili açıklamaları şu şekilde:

Hiç kuşkusuz, metaverse, bireyler, devletler ve küresel toplum için yeni bir dünya tasavvuru sunuyor ancak her teknolojik gelişmede olduğu gibi metaverse mecrasının da fırsatlarını ve tehditlerini göz önünde bulundurmak zorundayız. ‘Metaverse’nin getirdiği fırsatları değerlendirmek, tehditlere karşı çıkmak için bu gelişmelerin içinde olmak, onları doğru okumak hayati önemlidir.

Altun, Metaverse ve simülasyon hakkındaki görüşlerini şu şekilde dile getirdi:

Metaverse eğer bir simülasyon evreni ise o takdirde gerçek ve imge arasında bir sınırdan söz edebilecek miyiz? Gerçeğin ortadan kalkmasından mı söz edeceğiz? İnsan beynini sanal dünyaya bağlama fikri, ilk etapta eğlence, konfor ve maddi kazanç uğruna sorun edilmiyor olabilir. Ancak bunun ‘dijital sömürgecilik’, ‘dijital kuşatma’, ‘dijital faşizm’ dahil mevcut birçok sorunu büyüteceği yadsınamaz bir gerçektir. Simülasyon endüstrisinin büyümesiyle artan tüm bu endişelerimize, bu dönüşümü tasarlama iddiasında olan büyük teknoloji şirketlerinin kendilerini artık birer yayıncı olarak konumlandırması da eklenebilir. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde de dijitalleşme ve teknolojinin sunduğu imkanlar kadar oluşturduğu tehdit ve tehlikelere karşı da hazırlıklı ve teyakkuzda olmamız gerekiyor.

“Türkiye İnşa Sürecinde Aktif Olmalı”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a göre Türk şirketleri metaverse’de hızlı hareket etmeli:

Dijital dünyada karşı karşıya kalınan tehditler, bugün tüm dünyada dijital hukuk düzenini gerekli kılıyor. Kuruluşundan itibaren her alanda hakikat mücadelesi yürüten Başkanlığımız, tüm kurum ve kuruluşlarımızla birlikte, ‘metaverse’nin insanlığa fayda sağlayacak şekilde geliştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bir zamanlar insanlığa umut olacağı konuşulan sosyal medya platformlarının geldiği noktaya baktığımızda, bunların dünyaya dayattığı faşizmi, tüm insanlığa, ‘demokrasi’ adı altında pazarladığını gördüğümüzde elbette ciddi bir riskle karşı karşıya olduğumuzu ifade ediyoruz. Terör örgütlerinin hiçbir müdahaleye uğramadan propaganda yaptığı bu ortamlarda hoşlarına gitmeyen sesleri nasıl kıstıklarını çok iyi biliyoruz. İşte bu nedenlerle Türkiye gibi kendinden çok daha büyük bir gönül coğrafyasını temsil eden bir gücün, tüm imkanlarıyla ‘metaverse’nin inşa sürecinin parçası olması gerektiğine inanıyoruz.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.