Haberler

IMF, CBDC’nin Kripto Para Birimlerinden Daha İyi Olabileceğini Söyledi

IMF yöneticisine göre, stablecoin'ler ve diğer tüm özel dijital para türleri, merkez bankası para birimleriyle aynı seviyede olmayabilir.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

IMF, şu ana kadar dünya çapında gelişimi farklı aşamalarda olan CBDC’leri test eden yaklaşık 100 ülke olduğunu belirtiyor.

Uluslararası Para Fonu (IMF), şu anda yüz ülkede farklı keşif ve test aşamalarında olan merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC), Bitcoin gibi dijital para birimlerinden daha fazla güvenlik ve istikrar sunabileceğini düşünüyor.

Bu, IMF’nin genel müdürü Kristalina Georgieva tarafından Perşembe günü yayınlanan bir raporda belirtildi:

“CBDC’ler dikkatli bir şekilde tasarlanırsa, potansiyel olarak daha fazla esneklik, güvenlik, kullanılabilirlik ve özel dijital para biçimlerinden daha düşük maliyet sunabilirler.” Giorgieva, kripto varlıklarının desteklenmediğini ve “doğal olarak değişken” olduğunu savundu. Ancak stablecoin’lerle karşılaştırıldığında bile CBDC’ler çok daha üstün olabilir.

Washington’daki Atlantik Konseyi ise şunları söyledi;

“Daha iyi yönetilen ve düzenlenmiş stablecoinler, istikrarlı ve iyi tasarlanmış bir merkez bankası dijital para birimiyle tam olarak eşleşmeyebilir.” Bununla birlikte, IMF genel müdürü, CBDC’lerin hala “deney aşamasında” oldukları ve “ne kadar ileri veya ne kadar hızlı gidecekleri” bilinmediği için daha gidecek çok yolu olduğunu kabul etti.

Ayrıca; merkez bankalarının yeni teknolojileri kullanmak ve ileride olabileceklere hazır olmak için kapasite inşa ettiklerini söyledi. Birçok CBDC halihazırda faaliyette ve çeşitli ülkelerde dolaşımda.

Ayrıca, Çin’in yüz milyondan fazla bireysel kullanıcıyı ve milyarlarca yuan’ı işlemlere dahil etmeyi başaran dijital yuan (e-CNY) ile bu konudaki çabalarının altını çizdi. Yetkili, ABD Merkez Bankası’nın “CBDC’nin ABD finansal sisteminin yapısını temelden değiştirebileceğini” kaydettiği bir rapordan alıntı yaptı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.