Haberler

İngiltere Vergi Memuru, 1.4 Milyon Sterlin Dolandırıcılık Soruşturmasında İlk NFT’leri Ele Geçirdi

İngiltere'nin vergi dairesi, üç kişiyi 1,4 milyon sterlin dolandırıcılık girişiminde bulundukları şüphesiyle tutukladı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Dijital varlıkların denetimi konusunda İngiliz yetkililer için bir ilk yaşandı. NFT Dolandırıcılığı soruşturmasında ilk gelişmeler gelmeye başladı.

HM Gelir ve Gümrük İdaresi (HMRC), söz konusu hareketin 250 sahte şirketle ilgili şüpheli bir Katma Değer Vergisi (KDV) dolandırıcılığına yönelik soruşturmanın bir parçası olduğunu söyledi. KDV, mal ve hizmetlere katma değer üzerinden hesaplanan geniş tabanlı bir tüketim vergisidir.

NFT’lere, 5.000 sterlinlik diğer kripto varlıklarının yanı sıra el konuldu. Yetkililer The Telegraph’a el koymanın “kripto varlıklarını para saklamak için kullanabileceğini düşünen herkese bir uyarı” olduğunu söyledi.

Vergi dairesi, şüphelilerin izlerini kapatmak için ön ödemeli cep telefonları, sahte adresler, faturalar ve çalıntı kimlikler de dahil olmak üzere bir dizi önlem kullandığını da sözlerine ekledi.

Dünyanın dört bir yanındaki yetkililer, NFT’leri içeren tehlikeli anlaşmaların potansiyeli konusunda yüksek alarmda. Bu ayın başlarında, ABD Hazine Bakanlığı, NFT sanat piyasasının kara para aklama planlarına nasıl uyduğunu açıklayan bir rapor yayınladı.

NFT’ler finansal suçlarda kullanılabilirken, blockchain analiz firması Chainalysis yakın zamanda, bunlar aracılığıyla aklanan yasa dışı fon miktarının toplam kripto tabanlı finansal suça kıyasla nispeten küçük kaldığını bildirdi.

Yasadışı cüzdan adresleri, 2021’in 4. çeyreğinde (geçen yılın tüm çeyreklerinin en büyük miktarı) NFT pazarlarına yaklaşık 1,4 milyon dolar gönderirken, 2021’in tamamında fonları aklamak için tahmini 8,6 milyar dolarlık kripto para birimi kullanıldı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için Twitter, Telegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.