Haberler

Intel’in Yeni Blockchain Hızlandırıcılarının İlk Alıcıları Belli Oldu: Block, Argo ve Griid

Haber, Nvidia'nın Şubat 2021'de Ethereum madencileri için bir grafik kartı yayınlamasından sonra geldi.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kıdemli başkan yardımcısı Raja M. Koduri tarafından Cuma günü yayınlanan bir blog gönderisine göre, Intel bu yıl içinde blockchain hızlandırıcılarını piyasaya sürmeyi planlıyor ve bazı büyük isim alıcılarını sıraya koydu.

Kripto madenciliğini kolaylaştırmaya yardımcı olan hızlandırıcıların ilk müşterileri arasında BLOCK (eski adıyla Square), Argo Blockchain ve kripto madenciliği girişimi Griid Infrastructure yer alıyor.

Çip üreticisinin Hızlandırılmış Bilgi İşlem Sistemleri ve Grafik Grubu’nun (AXG) genel müdürü olan Koduri, çok fazla teknik ayrıntıya girmedi, ancak AXG bünyesinde “blockchain ve diğer özel hızlandırılmış süper bilgi işlem fırsatları dahil olmak üzere müşterilerin iş yükleri için optimize edilmiş platformlar ve özel silikon oluşturmak için Özel Hesaplama Grubunun kurulduğunu duyurdu.”

Intel’in AXG birimi, kripto madenciliği teknolojisi geliştiren tek grafik donanımı uzmanı değil. Şirketin kripto madenciliği platformlarında kullanılan grafik sürücülerinin popülaritesinden yola çıkan Nvidia, Şubat 2021’de Ethereum madencileri için bir grafik kartı yayınladı: Nvidia CMP (Kripto Para Madenciliği İşlemcisi).

Piyasaya sürülmelerinin ilk üç ayında Nvidia, CMP kartlarından 155 milyon dolar kazandı. CEO Jensen Huang geçen Mayıs ayında şunları söyledi: “CMP daha iyi verim sağlıyor ve bunları üretmek GeForce arzından eksiltmiyor. Böylece oyuncular için arzı korumuş oluyor.”

Kripto madencileri belirli grafik kartlarını kaparken çoğu oyuncu donanım sıkıntısıyla karşı karşıya kalırken, Nvidia geçen yaz başında stoklarını korumak için en popüler üç grafik kartının hash gücünü keseceğini duyurmuştu.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için Twitter, Telegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.