Editörden SeçmelerBitcoin HaberleriHaberler

İran Kripto Para İle Ödemeleri Yasaklamaya hazırlanıyor.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

İranlı yetkililer tarafından hazırlanıp ilerleyen günlerde İran meclisinde duyurulması beklenen kripto para yasa tasarısı, dijital ödemeler için ulusal bir yasaya tabii olmayan Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin yasaklanması içeriyor. İran’da faaliyet gösteren Tasnim Haber Ajansı tarafından edinilen bilgilere göre, İran hükümeti, ülkede ödeme aracı olarak kullanılan kripto paraların yasaklanmasını sağlayacak yeni yasa tasarısını İran Meclisine sunulması bekleniyor.

Öte yandan İran Hükümeti, kendi kripto platformu ve kripto parasını çıkarma planlarını hayata geçirmeyi düşünüyor. Bu durum, İran’ın kendi para birimini çıkartma planları nedeniyle Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini yasaklamak istiyor yorumlarına neden oldu. Yeni açılacak Yerel kripto borsasının, İran Merkez Bankası tarafından düzenlenip denetleneceği iddiası bulunuyor U.Today tarafından edinilen bilgilere göre Türkiye’de daha önce Kripto para birimlerini benimseme de ilk sıralarda yer almasına rağmen ani bir kararla “yüksel işlem riskli” sebebiyle Nisan ayında kripto para aracılarını yasaklamıştı.

Kripto Para Madencileri Için Lisanslar
Kripto Para Madencileri Için Lisanslar
Kripto Para Madencileri için lisanslar

İran hükümetinin yeni yasa tasarısı, Kripto para madencilerinin madenci çiftliği kurması için Sanayi ve İran Ticaret Bakanlığı’ndan madencilik lisansı almalarını gerektiriyor. Yetkililer İran’da geçtiğimiz ay, fazla olan elektrik kesintileri sebebiyle legal olmayan kripto para madenci çiftliklerini engellemek için 1 hafta içerisinde yaklaşık 3,000 adet madencilik cihazına el konulduğunu duyurmuştu.

Bakanlık geçen hafta ise 30 madenci işletmesine, madencilik faaliyetleri için iizin verdi. Mayıs ayındaki fazla elektirik kesintileri nedeniyle kripto para madencilerine dört ay faaliyetlerini durdurmuştu. İran’ın aynı zamanda geçtiğimiz lisanssız olarak faaliyet gösteren illegal madenci çiftliklerini yakalamak için İran istihbaratından ekipler görevlendirdiği duyuruldu.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.