HaberlerMetaverse Haberleri

İŞKUR’dan Meslek Seçim Rehberine Metaverse Yardımı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

İŞKUR’dan meslek seçim rehberine Metaverse yardımı.  Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), genç neslin profesyonel kararlar almasına yardımcı olacak bir rehber hazırladı. Kılavuz ayrıca metaverse alanında dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgiler içeriyor.

rehberde, metaverse’nin insanlara dijital dünyayı sunmaktan ziyade onun bir parçası olma fırsatı verdiği, sanal dünyaların bir sonucu olarak sayısız meslek için daha fazla seçeneğin olacağını ima ettiği söyleniyor.
kılavuzda şunlar içeriyor:

Dijital dünyanın her geçen gün şekillendiği ete kemiğe bürünerek var olduğu bugünlerde yeni dünyanın tüketicisi değil de üreticisi olmaya hazır mısın? Metaverse’te insanlar, sanal yaşamlarını dijital ikizler aracılığıyla kişisel yaşamlarına paralel olarak yaşayabilecekler. Metaverse kurgusal bir evren. Dijital dünyada var olabilmek için yapılacak meslek seçimi dijital dünyayı da hedeflemeli. Dijital dünyada ne nasıl yapılır ve burada gerekli beceriler nereden kazanılır, buna odaklanmak gerekli. Dijital becerilere ne kadar sahip olduğunuz gelecekte nerede olacağınızı belirleyen temel faktör haline gelmekte. Metaverse’te dijital gerçeklik yeni bir hizmet sektörünü ortaya çıkarmaktadır. Bu sektör yeni işler ve iş gücü talep etmekte: örneğin Metaverse avatarlarının kıyafet veya saç tasarımcısı.

Artırılmış gerçeklikte seyahat ve turizmin yaygınlaşacağı da söyleniyor.

Rehberde ayrıca gençlere metaverse’e ek olarak dijital okuryazarlık, e-spor ve iş gücü gibi temalar hakkında bilgi sağlar.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.