HaberlerAltcoin Haberleri

İsviçre’nin İlk Kripto Varlık Fonu Onaylandı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Reuters’ten edinilen bilgilere göre İsviçre finansal regülatörü Finma, yerel fintech şirketi Crypto Finance tarafından bir kripto varlık fonunun başlatılmasını onayladı. Crypto Finance, bunun İsviçre’nin ilk kripto varlık fonu olacağını, kurumsal ve ustalaşmış yatırımcıların şirket ve iki ortağı ile yatırım yapmalarını sağlayacağını söyledi.

Alternatif Yatırımlar İçin Diğer Fonlar!

Yeni kripto fonu, Crypto Market Index Fund olarak isimlendirilecek ve FINMA, kripto fonunu ”alternatif yatırımlar için diğer fonlar” altında sınıflandırdı.


finansal regülatör FINMA, kripto fonunun mevcut yasa hükümleri kapsamında düzenlenecek, belli inovasyonlara öncülük etmesi için teknolojiden bağımsız bir şekilde yapıldığını açıkladı. Bu konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

”Gerekli inovasyonları kolaylaştırmak için FINMA, finansal piyasa yasalarının mevcut hükümlerini tutarlı bir şekilde teknolojiden bağımsız bir şekilde uygular.”

[epic_element_newsticker newsticker_title=”İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:” date_format=”custom” date_format_custom=”29/09/2021″ newsticker_icon=”fa-bullhorn” newsticker_background=”#0a0a0a” newsticker_text_color=”#dd9933″ number_post=”1″ unique_content=”unique1″ include_post=”3909″ scheme=”alt”]

Oynaklığı fazla olan kripto para piyasasıyla ilişkili riskleri aza indirmek için, yeni kripto fonunun öncelikle yüksek ticaret hacmine sahip varlıklara yatırım yapacağı belirtildi. Bununla birlikte, tüm kripto işlemleri yalnızca Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) bir üye ülkesinde bulunan ve ilgili kara para aklamayla mücadele (AML) düzenlemelerine tabi olan  platformlar aracılığıyla gerçekleştirilmesine izin verilecek.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.