Altcoin HaberleriEthereum Haberleri

İzleyin, Bu Altcoinler 2022’de Önemli Bir Rol Oynayacak!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 
İzleyin, Bu Altcoinler 2022'De Önemli Bir Rol Oynayacak!
İzleyin, Bu Altcoinler 2022’De Önemli Bir Rol Oynayacak!

İzleyin, bu altcoinler 2022’de önemli bir rol oynayacak! Tanınmış bir kripto para kurucusu, 2022’de çığır açan altcoin Ethereum katman 2 ölçekleme çözümünün neden önemli olacağını açıkladı. Ayrıca, bu yıl diğer birinci kademe platformların yükselişine rağmen geliştiricilerin neden hala Ethereum kullanmakta ısrar ettiğini paylaştı. Zachary Williamson, Ethereum’daki ilk özel ZK özeti olan Aztec Network’ün kurucu ortağıdır. Ethereum katman 2 çözümünün neden gelecek yıl daha büyük bir sorun haline geleceğini açıklıyor. Diğer birinci katman protokollerinin yükselişine rağmen geliştiricilerin neden hala Ethereum kullanmakta ısrar ettiğini paylaştı.

Ünlü altcoin projesi

Bu yılın popüler altcoinleri Solana (SOL) ve AVAX ve diğer birinci katman protokolleri manşetlere hakim oldu. Birçok kripto uzmanı, Ethereum (ETH) katman 2 ölçekleme çözümünün önümüzdeki yıl parlamasını bekliyor. İşlem hızını hızlandırmayı ve gaz ücretlerini düşürmeyi amaçlayan Ethereum blok zincirindeki ikinci kademe platformun büyümesiyle ilgili anlatı ortaya çıktı. İlk katman protokolü, Bitcoin ve Ethereum gibi temel blok zincirlerini ifade ederken, ikinci katman ağı genellikle ölçeklenebilirliğini ve verimliliğini artırmak için birinci katman blok zinciri ile birleştirilebilen bir üçüncü taraf entegrasyonudur. Tier 1 token örnekleri arasında Solana (SOL), Cardano (ADA), Polkadot (DOT), Terra (LUNA), Avalanche (AVAX), Algorand (ALGO), Tron (TRX), Phantom (FTM), Elrond ( Cryptocurrency) bulunur. EGLD gibi) ve Kadena (KDA) verilebilir.

Aztec Network, Ethereum’da gizlilik odaklı bir ölçeklendirme çözümüdür.Perşembe günü, Paradigm liderliğindeki A Serisi finansmanda 17 milyon dolar topladığını duyurdu.Yatırımcılar arasında Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin var. Dünyanın en büyük blok zinciri yazılım şirketi ConsenSys, aynı gün Ethereum’da bir genişleme çözümü başlatmak için ödeme devi MasterCard ile ortaklık kurduğunu söyledi. Katman-2 ölçekleme çözümlerinin iki ana türü vardır: (1) Arbitrum ve Optimism gibi iyimser toplama ve (2) zkSync ve Aztec Network gibi sıfır bilgili (ZK) toplama. The Block Research’ün “2022’ye Dijital Varlık Görünümü” raporuna göre, İyimser Özet ve ZK Özetinde kilitli toplam değer sırasıyla 3,3 milyar ABD dolarına ve 1,9 milyar ABD dolarına yükseldi.

Raporda, “2022 için planlanan Ethereum 2.0 parça zincirleri ile L2 sıralayıcı nodelerini merkezi olmayan bir şekilde dağıtmak için token dağıtımı olasılığı ile birleştiğinde, toplamalar 2022’de daha da fazla benimsenmeye hazır” dedi.

İzleyin, Bu Altcoinler 2022'De Önemli Bir Rol Oynayacak!
İzleyin, Bu Altcoinler 2022’De Önemli Bir Rol Oynayacak!

Gizlilik merkezli ölçeklendirme çözümlerinin avantajları

Aztec Network’ün kurucu ortakları Zachary Williamson ve Joe Andrews’a göre, ZK toplaması yalnızca daha ucuz ve daha hızlı işlemlere izin vermekle kalmıyor, aynı zamanda kullanıcı gizliliğinin korunmasına da yardımcı oluyor. Andrews bir röportajında, “Sıfır bilgi ispatı kısa ve aynı zamanda bilginin bir kanıtıdır. Onu sadece zincire gönderilen bilgiyi sıkıştırmak için kullanamazsınız, aynı zamanda belirli kısımlarını da gizleyebilirsiniz. “Daha ucuz ve daha hızlı işlemlerin faydalarının anlaşılması kolay olsa da, blok zincirinde finansal faaliyetler yürütmenin gizlilik gereksinimleri sezgisel değil. Sonuçta, blok zincirinin veri ve bilgiyi şeffaf hale getirmesi gerekiyor. Ancak Williamson, bunun tam olarak nedeni olduğuna inanıyor. ana akım tarafından blockchain teknolojisinin geniş çapta benimsenmesini engelleyen mahremiyet eksikliği Williamson şunları söyledi:

İnsanlar her şey halka açıksa Visa, MasterCard ağı yerine ABD doları ödemelerini ödemek için Ethereum gibi bir blok zinciri kullanmayacaklar. İnsanların Amazon ödemeleri, maaşları ve ipotek ödemelerinin tamamı sabitlenir ve halka açık bir defter aracılığıyla aktarılırsa, bu gerçekten efektif olmayacak.

Gizlilik koruması için genişletilmiş bir çözümle, kullanıcılar merkezi bir ağla yapılan işlemler için %2 yerine merkezi olmayan bir blok zincirindeki işlemler için bir gün 1 kuruş ödeyebilirler. CoinGecko’nun fiyatlandırmasına göre, geçtiğimiz yıl sırasıyla %10,883 ve %1,152 getiri sağlayan popüler altcoinler Polygon (MATIC) ve Loopring’e (LRC) ek olarak, çoğu Ethereum ikinci kademe ağlarında token dağıtılmıyor.

DeFi: Esas olarak Ethereum’a dayanan eşler arası bir finansal sistem

Bu yıl rakip akıllı sözleşme platformlarının yükselişine rağmen, Williamson ve Andrews gibi kurucular için Ethereum hala en olgun ve likit platform. DeFi Llama’dan alınan verilere göre, Perşembe öğleden sonra itibariyle, Ethereum blok zincirinde kilitli merkezi olmayan uygulamaların toplam değeri 163 milyar dolar iken, DeFi Llama’dan gelen veriler, blok zincirindeki tüm DeFi uygulamalarının kilitlendiğini gösteriyor Toplam değer 250 milyar ABD doları . Andrews diyor ki:

Ethereum’da artık büyük miktarda finansal faaliyete, marj kredilerine, büyük ticarete ve eşleştirmeye sahipsiniz. Gizlilik, zincir üzerinde fiilen iş yapmanın bir ön koşulu haline geliyor. Başka bir zincir aynı olgunluk düzeyine ulaşırsa ve orada olgun finansal ürünler inşa edilirse, bunu kolayca uygulayabiliriz.

Ethereum ayrıca kullanıcılara gizliliği gerekli kılan bir tür likidite sağlar. Williamson diyor ki:

Gizlilik, likidite olmadan anlamsızdır. Anonimliğiniz önemli olmaya başlamadan önce etrafta dolaşmak için anlamlı bir değere ihtiyacınız var. Ethereum şu anda bu yenilik potasıdır. Blockchain ekosisteminde gerçekleşen tüm bu finansal yaratıcılığın bağlantı noktasıdır, bu da tüm kullanıcıların orada olduğu anlamına gelir. Tüm paranın olduğu yer.

Bu nedenle, tüccarların yatırım portföylerini veya ticaret stratejilerini halkın gözünden korumanın mahremiyetinin tadını çıkarırken, otoriter rejimler altında yaşayan kullanıcıların mali durumlarını gücün kötüye kullanılmasından gizleyebileceğini de sözlerine ekledi.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.