Haberler

Japonya Maliye Bakanlığı FTX İflasından Sonra Harekete Geçti

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

FTX borsasının iflas başvurusunda bulunması, dünyanın dört bir yanındaki kripto para yatırımcılarını mağdur etmeye yetti. Kripto endüstrisine olan güveni sarsan bu gelişme sonrası Japonya Maliye Bakanlığı harekete geçti. Ülkenin Maliye Bakanı Shunichi Suzuki, müşterilerin para çekimini askıya almak için önlem alan FTX Japan borsasını hedefine aldı. Japonya’daki FTX borsasının kullanıcıları, borsada tutulan fonlarını çekememesiyle mağduriyet yaşadı. Bunun üzerine Shunichi Suzuki, kendi vatandaşlarına ait varlıkların ülke dışına çıkartılması riskinden endişe duyduğunu dile getirdi.

Japon Kripto Yatırımcıları Mağdur Olabilir

Japon Kripto Yatirimcilari Magdur Olabilir

Japonya’da geniş bir yatırımcı kitlesine ulaşan kripto paralar, Kabine Ofisi dışında Başbakan ve Özel Görevlerden Sorumlu Devlet Bakanı kapsamında denetleniyor. Geçtiğimiz günlerde FTX kripto para borsasının Japonya’daki kolu FTX Japan, müşterilerin para çekme işlemlerini geçici olarak askıya almıştı. Bunun üzerine harekete geçen Japonya Maliye Bakanlığı aldığı tedbirler ile Japon Yeni cinsinden para çekme işlemlerini yeniden başlatmıştı.

FTX Japan Fonları Yakından İzleniyor

Maliye Bakanı Shunichi Suzuki, “varlıkların Japonya dışındaki bağlı şirketlere aktarılması nedeniyle kullanıcıların çıkarlarının zarar görmemesini sağlamak için mümkün olan tüm tedbirlerin alınması” konusunda düğmeye bastı. Japonya’daki kripto para yatırımcılarının mağdur olmaması için durumu yakından izleyeceklerini belirten Suzuki, son durum hakkında net bir açıklama beklediklerini dile getirdi. Kullanıcılara para çekimini askıya alma nedenlerine ilişkin net bir açıklama sunmadıklarını söyleyen bakanlık fonların yurt dışına çıkartılmaması için işi sıkı tutuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.