Haberler

JPMorgan CEO’su Dimon, stablecoin mevzuatına karşı çıktı! “Uygun bir düzenleme gerekli”

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para alanına yönelik ABD’de nasıl bir düzenleme adımı atılacağı, piyasanın en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. Zira ABD’de uygulanacak kapsamlı bir düzenlemenin küresel olarak emsal bir taslak oluşturabileceği düşünülüyor. Bu nedenle düzenlemeler ve bu yöndeki adımlar konusunda yakından takip edilen ABD’de, yakın zamanda algoritmik stablecoin’lerin 2 yıl yasaklanmasına yönelik bir yasa tasarısı üzerinde çalışıldığı ortaya çıktı. Bu bilginin ortaya çıkmasıyla birlikte JPMorgan CEO’su Jamie Dimon’dan da açıklamalar geldi. Dimon genel olarak yeni stablecoin mevzuatına da karşı çıktı.

STABLECOIN MEVZUATINDAN BİR GÜN SONRA KONUŞTU

Onaylandığı takdirde ABD’de algoritmik stablecoin’lerin 2 yıl yasaklanmasına neden olacak olan yasa tasarısı görüşmelerinden bir gün sonra açıklamalarda bulunan JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, stablecoin’lerin “uygun biçimde” düzenlenmesi gerektiğini söyledi ve mevzuata karşı çıktı. Kripto paralara karşıt ya da şüpheli bir tavır sergileyen Dimon, buna rağmen stablecoin’ler konusunda daha ılımlı bir tavır ortaya koydu.

JAMIE DIMON’DAN KRİTİK CEVAPLAR

Jamie Dimondan Kritik Cevaplar

Temsilci Josh Gottheimer’ın sorularını yanıtlayan Jamie Dimon, kripto paralar konusunda neden aktif olmadığı sorusuyla karşılaştı. Ayrıca Gottheimer, Dimon’a dijital varlıkların ülkelerin dijital varlık alanına hakim olabilme ihtimalinden dolayı endişeli olup olmadığını da sordu. Dimon ise gelen bu sorulara karşı “Tıpkı para piyasası fonu gibi düzgün bir şekilde düzenlenen stablecoin ile yanlış bir şey ortaya çıkmaz. Bu bir para piyasası fonuna eşdeğer. Birçok açıdan buna aynı şekilde bakmalısınız” yanıtını verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.