Haberler

Kanada, Özgürlük Konvoyu Protestolarına Karşı Acil Durum Yasasını Açıkladı

Devam eden kamyon şoförü protestolarına yanıt olarak Kanada, kripto para kitle fonlamasını hedef almak için terörle mücadele mevzuatını genişletiyor.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kanada Başbakan Yardımcısı Chrystia Freeland Pazartesi günü Acil Durumlar Yasası’nın bir parçası olarak yeni düzenlemeyi duyurdu.

“Kanada’nın kara para aklama ve terörün finansmanı kurallarının kapsamını genişletiyoruz. Yeni düzenleme, kitle fonlaması platformlarını ve kullandıkları ödeme hizmeti sağlayıcılarını içerecek. Bu değişiklikler, kripto para birimleri gibi dijital varlıklar da dahil olmak üzere tüm işlem biçimlerini kapsıyor.” şeklinde yorumladı.

Ayrıca, yeni mevzuat kitle fonlaması platformlarının ve ödeme sağlayıcılarının ülkenin finansal düzenleyicisi Fintrac’a kaydolmasını gerektirecek.

Özgürlük Konvoyu Protestosu

Hareket, Kanada genelinde ülkenin COVID-19 önlemlerine karşı devam eden protestolara bir yanıt niteliğinde. Kamyoncuların aşı zorunluluğunu protesto etmesiyle başlayan yürüyüş, hükümete karşı bir isyana dönüştü.

Protestocular, hükümetin yasadışı olarak adlandırdığı bir hareketle ülkenin yollarını ve şehirlerini kapatmayı seçtiler. Buna yanıt olarak, Kanada Başbakanı Justin Trudeau Acil Durumlar Yasasını başlattı. Serbest dolaşım ve toplanma hakkının geçici olarak askıya alınmasına karar verildi.

Yasa ayrıca yetkililerin hesapları dondurmasına ve varlıklara el koymasına izin veriyor. Daha önce, destekçilerden gelen birçok bağış da dahil olmak üzere organizatörlere fon akışını askıya almak için harekete geçildi.

Protestocular, bağış toplama etkinliğini kapatmadan önce kitle fonlaması platformu GoFundMe’de 7,5 milyon dolar topladı. O zamandan beri kriptonun yanı sıra diğer kitle fonlaması platformlarına da taşındılar.

Birçok kripto para destekçisi, GoFundMe ve Kanada hükümetinin eylemlerinin dijital varlıkların neden gerekli olduğunu gösterdiğini söyledi. En son olaylarla vurgulanan merkezileştirilmiş hizmetlerin kontrolü çok daha kolaydır.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.